22 yıldır ocakbaşında! Zoru başardı, 5 çocuğunu böyle büyüttü

Elazığ'da Hazar Gölü kıyısında buluna restoranı 22 yıldır Perihan Kurt işletiyor. En büyük destekçisinin eşi olduğunu belirten 5 çocuk annesi, burada çalışırken bir yandan çocuklarını nasıl yetiştirdiğini anlattı.

Elazığ'ın Maden ilçesinde yaşayan Perihan Kurt, 22 yıldır restoran işletiyor. Hazar Gölü kıyısında bulunan restoranı işleten kadın, 5 çocuğunu burada büyüttü. 

İnsanlar mutlu olunca mutlu olduklarını söyleyen 22 yıllık işletmeci Perihan Kurt, "Kadının olduğu yerde temizlik de ciğer kebabı da belli olur." diyerek bu işi temizliğe dikkat ederek yaptığına işaret etti.

'BİR ERKEKTEN DAHA GÜZEL PİŞİRDİĞİMİ GÖRÜYORLAR'

Yıllardır işini severek yapan kadın en büyük destekçisinin eşi olduğunu aktararak kimi zaman müşterilerin ocak başında kendisini gördüklerinde tereddüt ettiklerini dile getirerek "Kimi şaşırıyor kimi de mutlu oluyor. Bir erkekten daha güzel pişirdiğimi de görüyorlar. Bu durum da hoşuma gidiyor." dedi.

5 çocuk annesi Perihan Kurt, çocuklarını burada yetiştirirken yaşadığı zorluklara değinerek "5 çocuğumu da burada büyüttüm ve çok zorluk çektim. Çocuklarım küçük olduğu zaman kimi zaman bir müşterinin kucağına bırakıp servis açardım." sözlerini kullandı. Perihan Kurt'un eşi Arslan Kurt, eşiyle birlikte yerli ve yabancı turistleri ağırlamaktan mutlu oldukların aktardı.

'KADIN ELİ DEĞİNCE DAHA LEZZETLİ OLUYOR'

Diyarbakır'dan Hazar Gölü'ne tatile gelen kişilerden Zafer Tütü, her sene bu restorana geldiklerini söyleyerek "Ciğer kebabını yemeden ayrılmıyoruz. Aslında kadın eli değince daha lezzetli oluyor." açıklamasını yaptı.

Maden ilçesindeki esnaflardan Birgül Dardağan, Hazar Gölü'nün ilçe için katma değer olduğunu ve turistlerin ilgisini çektiğini aktardı. Dardağan, Perihan Kurt'un yaptığı ciğerlerden bahsederek "Ciğerini yemeden işe gitmiyorum. Eline, koluna sağlık, kebabı harika yapar. Bana 'Nerede ciğer yiyebiliriz?' diye soran aileler oluyor, ben de 'Perihan ablaya gidin.' diyorum. Lezzetine güvendiğim için öneriyorum." sözlerine yer verdi.

Osman Müftüoğlu 'Limonlu su mu, sirkeli su mu?' sorusuna son noktayı koydu

İLİŞKİLİ HABER

Osman Müftüoğlu 'Limonlu su mu, sirkeli su mu?' sorusuna son noktayı koydu
Elif Sena Demiroğlu Yasemin.com - Editör
Yasemin - Elif Sena Demiroğlu

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul’da doğdu. Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2020 yılında yüksek onur öğrencisi olarak mezun oldu. Üniversite döneminde 30. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışmasında 3.’lük ödülü almaya hak kazandı. Üsküdar Üniversitesinde Medya ve Kültürel Çalışmalar alanında yüksek lisans eğitimine devam etti. İş hayatına haber editörü olarak başladı ve ardından kurumsal iletişim uzmanı olarak çalıştı. Türkiye Gençlik STK’ları Platformu’nda 3 yıla yakın kurumsal iletişim uzmanı olarak deneyim yaparken bir yandan Gençlik Liderliği Eğitim Programı'nda proje koordinatör yardımcısı olarak görev aldı. Sunucu olarak yer aldığı Balkan Sözlüğü programı TRT Türk’te dönemsel olarak yayınlandı. Sivil toplum kuruluşları ile gençlik çalışmalarında gönüllülük faaliyetlerinde bulunmaya ve amatör fotoğrafçılık yapmaya devam ederken meslek hayatına Yasemin.com ’da “Asistan Editör” olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0