Gastronomi kenti Gaziantep'de ilginç kadın girişim hikayesi! Eşlerinden imza topladı

Türkiye'nin gastronomi kenti Gaziantep'te 10 yıl önce oluşmaya başlayan kadın kooperatifin ilginç yolculuğunu Kooperatifi Başkanı Tuğba Satıl Alkan anlattı. Köy köy dolaşarak kadınları eşlerinden imza karşılığı topladığını açıklayan Alkan, şimdi Antep'in asırlık tarihi evinde yaptıkları eşsiz lezzetleri müşterilerin beğenisine sunuluyor.

Türkiye'nin gastronomi kenti Gaziantep'te kadın girişimci kadınların 10 yıl önce çıktıkları kooperatif kurma yolculuklarındaki hikayesini Doğal Antep Kadın Girişimi ve Üretim Kooperatifi Başkanı Tuğba Satıl Alkan yasemincom'a özel anlattı. Alkan, şimdilerde Antep'in asırlık tarihi konağında kadın girişimciler ile birlikte müşterilerini ağırlıyor.

Alkan, 10 yıl önce eşi ile birlikte gittikleri köylerde kadınların ürettikleri ürünlerin her aşamasında bulunduklarını fakat satış ve para kazanma kısmında söz sahibi olmadıklarını görüyor. Bunun üzerine harekete geçen Tuğba Alkan, bir AVM ile anlaşarak kadınların yaptıkları ürünleri arada aracı olmadan üretici ve tüketiciyi birbiriyle buluşturmayı hedefliyor. 

"EŞLERİNDEN İMZA KARŞILIĞI KADNINLARI TOPLADIK"

Köy köy gezerek 30 kadının bu işe katılmak istediğini belirten Kooperatif Başkanı Tuğba Alkan, kadınları eşlerinde imza karşılığı topladığını belirtti. Her ay düzenli ürünlerin AVM de kurularak satışının gerçekleştiğini belirten Alkan, "Bir gün Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin bizi ziyaret etti. 'Size bir pazar yeri verelim' dedi. Daha sonra bize bir pazar yeri temin etti. 30 kişiyle başladığımız bu yolculuk daha sonra 120 kadına kadar çıktı. 

Açılan bu pazar yerinden sonra 120 kadının köyden şehre bir yolculuğunun başladığını belirten Alkan, " Sadece bu kooperatifle kalmadık aynı zamanda kadınlar için sosyal aktivitelerde olsun hayatında hiç sinema görmemiş, tiyatro görmemiş, bir AVM'ye girmemiş kadınları aynı zamanda da kültürel olarak doyurmaya çalıştık."

ASIRLIK TARİHİ ANTEP EVİNDE LEZZET ŞÖLENİ

5 yıl pişmiştik bir 5 yılda olgunlaştık diyen Alkan, " Yine bir gün Kadınlar Günü ziyaretinde bizi ziyarete gelen Başkanımız Fatma Şahin, 'Artık siz olmuşsunuz şimdi size birde kooperatif kuralım' dedi. Bu süreçle hızlı bir şekilde biz kadınlara kooperatif kuruldu. Başkanımız bu süreçte bize bir Antep evinin dekorasyonunu yapıp hazır bir şekilde bize verildi. Daha sonra bize verilen bu güzel Antep evinin kapılarını herkese açmak istedik. Burada kadınlarımız; turşusunu, salçasını üretirken aynı zamanda burayı "Haşıl" adını verdiğimiz bir restorana çevirdik." dedi.

7 kadın girişimci tarafından yönetilen restoranda, kadınların ürettikleri ürünler alınarak restoranda çeşitli yemekler müşterilere sunuluyor. Birbirinden özel Antep lezzetlerinin bulunduğu restoran ise müşterilerini Hayat denilen bahçelerinde ağırlamaya devam ediyor. 

MasterChef'te ipler gerildi! Mehmet Şef sinirlerine hakim olamadı yarışmacıya kızdı

İLİŞKİLİ HABER

MasterChef'te ipler gerildi! Mehmet Şef sinirlerine hakim olamadı yarışmacıya kızdı
Müge Anlı 'Narin Güran cinayeti' polemiğine son noktayı koydu!

İLİŞKİLİ HABER

Müge Anlı 'Narin Güran cinayeti' polemiğine son noktayı koydu!
Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0