Muğla'dan Avrupa'ya uzanan kadın gücü! Kurduğu tesiste 80 kadına istihdam sağlıyor

Muğla'da, iki yıl önce devlet desteği ile yaklaşık 10 milyon liralık yatırımla tekstil atölyesi kuran Aydın Demirhan, kadınların emek ve azmine ışık tutuyor. Tesiste 80 kadına istihdam sağlayan Demirhan, "Çünkü gerçek anlamda ekonomik gücü olan kadının gücünü biz biliyoruz." dedi.

Kadın emek ve iş gücünü ekonomiye kazandırmak amacıyla harekete geçen Aydın Demirhan isimli bir vatandaş, Muğla'da iki yıl önce devlet desteği ile yaklaşık 10 milyon liralık yatırımla tekstil atölyesi kurdu.

Muğla'nın Menteşe ilçesinin Gülağzı mevkisindeki atölyede, tamamı organik ve geri dönüştürülmüş elyaftan elde edilen ürünler, yalnızca Türkiye değil Avrupa'da da yoğun ilgiyle karşılanıyor. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Demirhan, 2022'de yatırım amaçlı Muğla'da iş yeri ve depo arayışına girdiklerini, uygun yerin bulunmasının ardından yatırıma başladıklarını dile getirdi.

Ticaret Bakanlığı'nın Yatırım Teşvik Belgesi'yle girişimde bulunduklarını anlatan Demirhan, kurdukları işletmede, dikim, ütü ve paketleme operasyonları gerçekleştirdiklerinden bahsetti.

"ÜRÜNLERİN TAMAMINA YAKININI AVRUPA'YA İHRAÇ EDİYORUZ"

Çevre için organik ve geri dönüştürülmüş elyafları tercih ettiklerinin altını çizen Demirhan, "Ürünlerin tamamına yakınını Avrupa'ya ihraç ediyoruz. Başlıca ülkeler Almanya, İngiltere, İtalya, Fransa, Hollanda ve İsveç diyebiliriz." diye konuştu.

ÇALIŞANLARIN YÜZDE 90'INI KADINLAR OLUŞTURUYOR

Çalışanların yüzde 90'ının kadın olduğunu ve kadınların işgücüne katkılarının kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyen Demirhan, "Çünkü gerçek anlamda ekonomik gücü olan kadının gücünü biz biliyoruz. Hem güçlü hem de ekonomik olarak sağlam bir şekilde ayakta durabiliyorlar." dedi.

Üretim bandı sorumlusu Damla Girenis de "Kumaşlar bize kesili olarak geliyor. Bandın başından itibaren herkesin farklı farkı görevleri var. Bandın sonunda iş bitmiş vaziyette oluyor. Tüm bayanlar olarak burada hep birlikte çalışıyoruz. Aile ekonomimize katkıda bulunuyoruz." diye konuştu.

Türkiye, AB ülkeleri arasında en az yaşlı nüfus oranına sahip!

İLİŞKİLİ HABER

Türkiye, AB ülkeleri arasında en az yaşlı nüfus oranına sahip!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0