4 yıl önce eşinin yanında başladı şimdi usta oldu! Esra Tuncer'den başarı öyküsü

Sakarya'nın Karasu ilçesinde yaşayan Esra Tuncer, eşine yardım için gittiği atölyede işi öğrenerek 4 yıldır mobilya, kapı ve ahşap merdiven yapıyor.

Sakarya'nın Karasu ilçesinin Darıçayırı Mahallesi'nde yaşayan 3 çocuk annesi 43 yaşındaki Esra Tuncer, çırak bulamayan mobilya ustası eşi İbrahim Tuncer'e yardım etmek için atölyesine gidiyordu. Bu süreçte işi öğrenen Esra Tuncer, 4 yıl önce başladığı işte bugün usta olarak iş yapıyor. Şimdilerde ise Tuncer, eşiyle çeşitli mobilya, kapı ve ahşap merdiven imalatı yapıyor.

"ŞU AN HERŞEYİ YAPABİLİYORUM"

Tuncer, gazetecilere, 4 yıldır atölyede bilfiil çalıştıklarını belirterek, "Şu an her şeyi yapabiliyorum. Kesim makinesini kullanabiliyorum, cumbalama ve şarjlı aletleri kullanıyorum, çekmece, dolap toplayabiliyorum, ahşap merdiven kuruyoruz." dedi. Kadınlara çalışmaları tavsiyesinde bulunan Tuncer, "Çalışmaktan insana zarar gelmez. Evde oturup para bekleyeceklerine güçlerinin yettiği işlerde kendi ihtiyaçlarını karşılasınlar." diye konuştu.

"EŞİM USTA OLDU"

İbrahim Tuncer de eleman bulmakta zorlandıklarını dile getirerek, "Yanımıza gençleri alıyoruz, çalışmıyor ve kaçıyorlar. Cep telefonuyla oynamak daha çok hoşlarına gidiyor. Bu tür işlere yönelmiyorlar. Yalnız kaldığım için eşimden yardım istedim, 4 yılın sonunda eşim usta oldu. Hala daha yanımızda çalışacak çocuk bulamıyoruz." ifadelerini kullandı.

Güler Sabancı'dan Türkiye ekonomisi hakkında dikkat çeken açıklama!

İLİŞKİLİ HABER

Güler Sabancı'dan Türkiye ekonomisi hakkında dikkat çeken açıklama!
Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0