Çocuğuna istediği oyuncağı alamadı! Hırs yapıp iş kadını oldu

Ordu'dan İstanbul'a gelen anne çocuğunun istediği oyuncak bebeği alamayınca hırs yaptı ve iş kadını oldu. Annenin çocuğu için yaptığı oyuncak bebekler sayesinde ev ekonomisine büyük katkı sağladı. Girişimci olmak isteyen kadınlara tavsiye vererek, 'kadınların ayakta durması çok önemli' dedi.

Ordu'nun Ünye ilçesinde yaşayan 3 çocuk annesi Sibel Öztürk 2 yıl önce kızıyla birlikte İstanbul'a gelerek alışverişe çıktı. Küçük kız amigurumi ürünlerini vitrinde görünce annesinden almasını istedi. Anne kızına istediği oyuncağı alamayınca  evde kendisi yapmaya karar verdi.

ÇOCUĞUNA OYUNCAK ALAMAYINCA İŞ SAHİBİ OLDU

Öztürk Japon kültürünün bir parçası olan amigurumi bebeklerinden daha fazla yapmaya başladı ve işi ticarete dönüştürerek, eşinin de yardımıyla  oturdukları mahallede iş yeri açtı. 

Öztürk yaptığı amugurimilerle hem ev ekonomisine katkı sağladı hemde meslek sahibi olduğunu belirterek, "İstanbul'da yaşadığımız dönemde 1 yaşındaki kızım ile birlikte alışveriş merkezine gittik. Mağazaların içini gezerken kızım stantlarda amigurumi oyuncaklarını gördü. Küçük bir anahtarlıklardan biraz daha ufaktı. Mağazaya sorduğumuzda 150 lira kadar civarındaydı. O zamanda pahalı olduğu için alamadım, eşime de söylemedim.'' dedi.

'HIRS YAPTIM'

Ordu ve İstanbul'da stant açarak para kazanan, eşinin sayesinde iş yeri açtığını belirten Öztürk, ''Ardından hırs yaptım gerekli malzemeleri satın aldım. İlk zamanlar beceremedim ama sonradan başarmaya başladım. Çocuklarım da yaptıklarımı beğendi. Sonra annem Ünye Belediyesi'nin verdiği stantlarda el emeği çarşısı açtı. Orada ben de ürünlerimi kargoyla göndermeye başladım. 2 yıl İstanbul'dan anneme göndererek sattık. İstanbul'dan geldiğimizde 2 yıl da ben stant açtım. Sokakta biraz zor olduğu için iş yeri açmaya karar verdim. Başladım ve çok şükür eşimin desteğiyle bu iş yerini açtık.” ifade etti.

'KADINLAR AYAKLARI ÜZERİNDE DURMALI'

Öztürk, kadınların ayakları üzerinde durması gerektiğini belirterek, “Bence kadınların çalışmasını çok önemli buluyorum. Eşim bana her şeyi yaptı ama insanın kendi cüzdanına giren gibisi olmuyor. Kadınların ayaklarının üzerinde durması çok önemli.”  dedi.

EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ EŞİ OLDU

İşyeri açma sürecinde eşinin desteğini alan Öztürk, “Burayı açmaya karar verdiğimizde eşim Adana'da çalışıyordu. Eşime sorduğumda kendisine elektrikçi dükkanı değil, bana iş yeri açtı. Biraz tereddüt ettik ama eşim ve arkadaşlarım bu konuda bana destek çıktı. Başarmam için herkes olumlu karşıladı. Eşimin bu konudaki desteğini asla unutamam. En büyük destekçim o oldu.” ifade etti.

Dünya Kız Çocukları Günü nedir? Ne zaman kutlanır, önemi nedir?

İLİŞKİLİ HABER

Dünya Kız Çocukları Günü nedir? Ne zaman kutlanır, önemi nedir?
Perihan Savaş'tan yıllar sonra gelen acı itiraf! 13 yaşında büyük travma

İLİŞKİLİ HABER

Perihan Savaş'tan yıllar sonra gelen acı itiraf! 13 yaşında büyük travma

ETİKETLER

Kübra Beyazoğlu Yasemin.com -
Yasemin - Kübra Beyazoğlu

Editör Hakkında

BİR YORUM YAPIN 0