Kırsal kalkınmanın başrolü: Kilis’in kadın çiftçileri! Tohum ekiyor, mahsul topluyorlar

Aile bütçelerine katkı sağlamak isteyen Kilisli kadın çiftçiler, tarım ve hayvancılık alanlarında çoğu zaman erkek bedeninin bile zorlandığı işlerden kaçınmıyor. Bir yandan tohum ekerken diğer yandan olgunlaşan mahsulleri toplayan kadın çiftçiler tüm bu zor ve yorucu işlerin arasında bile yüzlerinden gülümsemeyi eksik etmiyor.

Köyde yaşamanın çok güzel olduğunu ve insana huzur verdiğini söyleyen 52 yaşındaki 3 çocuk annesi Gülnaz Doğanyılmaz da, Kilisli kadın çiftçilerden birisi. Köy yaşamındaki samimi ve huzurlu ortamın başka yerde bulunamayacağını ifade eden Doğanyılmaz, "Köyde bahçede her şeyimizi kendimiz yetiştiriyoruz. Mevsime göre biber, patlıcan, kavun yetiştiriyoruz. Tarlada bütün işleri biz yapıyoruz.

Kilisli kadın çiftçiler

Kilisli kadın çiftçiler

Emine Erdoğan, kadın çiftçiler ile bir araya geldi! Toprağa iz bırakan kadınlar...İLİŞKİLİ HABEREmine Erdoğan, kadın çiftçiler ile bir araya geldi! Toprağa iz bırakan kadınlar...

Tarla haricinde hayvanlara bakıyor, ev işlerini de aksatmıyoruz. Bizim bütün gelirimiz çiftçilik üzerine. Çocuklarımızı çiftçilikten kazandıklarımız ile okutup evlendirdik. Tüm birikimimizi çiftçilik ile kazandık" diyor.

Kilisin kadın çiftçileri kırsal kalkınmaya destek oluyor

Kilisin kadın çiftçileri kırsal kalkınmaya destek oluyor

KÖYDE MESAİ ERKEN BAŞLAR

Köyde mesainin erken saatlerde başladığını ve öncelikli olarak hayvanların bakımının yapıldığını belirten Firdevs Doğanyılmaz, "Saat 07.00-08.00'e kadar hayvanlarımıza bakarız. Ondan sonra tarlaya giderek çalışırız. Öğlen eve gelip yine hayvanların tekrar bakımını yapar yine bahçeye gideriz. Köy kadını olarak bütün zorluklara katlanırız. Her işimizi kendimiz yaparız. Kadın isterse her şeyi yapar" diyerek en büyük hayalinin hayvan çiftliği kurmak olduğunu ifade etti.

Dünya Kadın Çiftçiler Günü

Dünya Kadın Çiftçiler Günü

KADINLAR ÜLKE TARIMI İÇİN YAPI TAŞI NİTELİĞİNDEDİR

Kırsal kesimde kalkınmanın en önemli etkeninin kadınlar olduğunu belirten İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, kırsalda tarımın yükünü taşıyan tüm kadınların Dünya Kadın Çiftçiler Günü'nü kutladı. 

Kadın Çiftçiler

Kadın Çiftçiler

Küçük, "Kırsal kalkınmanın temeli olan aile işletmelerimizin en önemli dayanağı kadınlarımız ülke tarımı için yapı taşı özelliğindedir. Bakanlığımızla tarımsal üretim planlamamızın en önemli yapı taşı olan yeni destekleme modelimizle aile işletmelerimizle beraber kadın üreticilerimize de pozitif ayrımcılık yaparak üretimde kadın emeğinin değerini bulması istiyoruz. Kırsal alanların kalkınması için kadınlarımızın aile işletmeleriyle beraber üretimde kalmalarının temenni ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Mahinur Özdemir Göktaş'tan "Dünya Kadın Çiftçiler Günü"nde kadın çiftçilere destek vurgusu!

İLİŞKİLİ HABER

Mahinur Özdemir Göktaş'tan "Dünya Kadın Çiftçiler Günü"nde kadın çiftçilere destek vurgusu!
İlayda Nur Çınar Yasemin.com - İnternet Editörü
Yasemin - İlayda Nur Çınar

Editör Hakkında

BİR YORUM YAPIN 0