8 yıldır metrelerce yükseklikte! Halkı aydınlığa kavuşturan mühendis: Aslı Dursun

Aslı Dursun Ağrı'da, elektrik dağıtım şirketinde 8 yıldır işletme mühendisliği yapıyor. Korkusuzca metrelerce yüksekliğe tırmanan ve yüksek gerilim hatlarının kontrolünü ve tamirini sağlayan Dursun, cesaretiyle görenleri kendisine hayran bırakıyor.

2016 yılında Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Bölümü'nden mezun olan 29 yaşındaki Aslı Dursun, Ağrı'da bir elektrik dağıtım şirketinde işletme mühendisi olarak çalışıyor. Dursun, "yüksek gerilim hatlarını" kontrol etmek için hiç tereddüt etmeden yerden metrelerce yükseklikteki direklere tırmanıyor.

Mühendis Aslı Dursun

Mühendis Aslı Dursun

"KADINLARIN İSTEDİKLERİ ZAMAN HERŞEYİ YAPABİLECEKLERİNE İNANIYORUM"

Yağmur, kar, fırtına gibi zorlu hava şartlarını dahi önemsemeden mesleğinin gereklerini yerine getiren mühendis Aslı Dursun; kadınların istediği takdirde her işi başarabileceğini şu sözlerle vurguladı:

"Genel olarak bu sektörde çok az kadın var ama ben Aras EDAŞ ailesinde olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum. Çünkü, arkadaşlarım bana her zaman destek oldular, hiçbir zaman 'Sen kadınsın', 'Sen yapamazsın' diye bir algı oluşturmadılar. Kadınların istedikleri zaman her şeyi yapabileceklerine inanıyorum. Özelikle bu tür yüksek riskli sektörlerde kadınlar çok daha fazla detaycı ve disiplinli oldukları için daha başarılı olduklarını düşünüyorum."

Siirtli mobilya ustası kadın kendi dükkanını açtıİLİŞKİLİ HABERSiirtli mobilya ustası kadın kendi dükkanını açtı

"ERKEKLER YAPIYORSA BENİM KIZLARIM DA YAPAR"

Kendisi gibi diğer 3 kız kardeşinin mühendis olduğunu belirten Dursun, bu mesleği seçerken babasının elektronik cihazlara olan merakından etkilendiğini şu sözlerle ifade ediyor:

"Hem sahada hem ofiste çalışıyorum. Ama ağırlıklı olarak sahadayım. 2016 yılından beri elektrik-elektronik mühendisi olarak görev yapmaktayım. Bu mesleğe olan merakım ise babamla başladı. Babam elektronik cihazları tamir etmeyi çok seviyor ve aynı zamanda inşaatta çalışıyordu. Biz 4 kız kardeş babama destek olmak için yardımlarda bulunuyorduk, bu şekilde ufaktan bir merak duygusu oluşmaya başladı. Babam her zaman, 'Biz erkekler yapıyorsak benim kızlarım da yapar' diyordu. Böylece biz 4 kardeş de mühendis olduk. Mesleğin cinsiyeti yoktur anlayışını herkese göstermek istedik, bunu başarma heyecanıyla bu mesleği seçtim." 

Aslı Dursun yüksek gerilim direklerine tırmanarak hatların kontrolünü yapıyor

Aslı Dursun yüksek gerilim direklerine tırmanarak hatların kontrolünü yapıyor

"BUNLAR BENİM MOTİVASYON KAYNAĞIM"

Mühendis Aslı Dursun, halkı aydınlığa kavuşturmaktan mutluluk duyduğunu ifade ediyor. Dursun, "Kar, tipi, yağmur, çamur ve sıcak demeden sahada olmamız gerekiyor. Bir sorunu çözüyor olmak, eskiyen bir şebekeyi yenilemek, bir arızanın giderilmesi, tehlike arz eden bir olayı ortadan kaldırmak bunlar benim motivasyon kaynağım. Beni mutlu eden şeyler bunlar ve ben bu yüzden mesleğimi çok seviyorum" şeklinde konuştu. 

İhtişam abidesi ‘Süleymaniye Külliyesi’nde Mimar Sinan’ın zeka izleri!

İLİŞKİLİ HABER

İhtişam abidesi ‘Süleymaniye Külliyesi’nde Mimar Sinan’ın zeka izleri!
İlayda Nur Çınar Yasemin.com - İnternet Editörü
Yasemin - İlayda Nur Çınar

Editör Hakkında

BİR YORUM YAPIN 0