Erkek mesleği demediler! Kız öğrenciler motor ustası olmaya hazırlanıyor

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde büyük bir çoğunluğunu erkek öğrencilerin oluşturduğu "Motorlu Araçlar Teknolojisi Bölümünde" 360 öğrenci arasındaki 4 kız öğrenci de zorlu sektörde yer alabilmek için araç tamiri, bakımı ve onarımı derslerini alıyor.

Sakarya'nın Arifiye ilçesinde bulunan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde bu yıl Motorlu Araçlar Teknolojisi Bölümüne alına 360 öğrenci arasından 4'ü kız. Elektronik sistemleri yanı sıra motor tamiri, bakımı ve onarımını da aldıkları derslerle öğrenen kız öğrenciler sektördeki kadın eleman açığını kapatmaya hazırlanıyor.

KIZ ÖĞRENCİLERE BURS İMKANI SAĞLANIYOR

Erkeklerin daha çok yer aldığı sektörde eleman açığı nedeniyle kız öğrencilerin de ilgisiyle öğrenci sayılarında her geçen gün artış yaşandığını söyleyen Okul Müdürü Emrah Ünal; sektörle yaptıkları anlaşmalar neticesinde, okullarını tercih eden kız öğrencilere eğitim hayatları boyunca burs verdiklerini dile getirdi. Ünal, "Bunun yanında iş istihdamıyla beraber çocuklarımız buradan mezun olduktan sonra bu firmalarda çalışabilecekler. Geleceğin tekniker ve mühendislerini burada yetiştiriyoruz." şeklinde konuştu. 

8 yıldır metrelerce yükseklikte! Halkı aydınlığa kavuşturan mühendis: Aslı DursunİLİŞKİLİ HABER8 yıldır metrelerce yükseklikte! Halkı aydınlığa kavuşturan mühendis: Aslı Dursun

 

"ÖĞRENCİLERİMİZDEN MEMNUNUZ, KIZ ÖĞRENCİ SAYIMIZ ARTIYOR"

Sektörde kadın eleman açığının fazla olduğuna dikkati çeken Bölüm öğretmeni Salim Öztürk, kız öğrencilerinin de çok başarılı olduğunu ifade etti. Çalışma hayatını tanıyan ve sektörü bilen mühendis adayları yetiştirdiklerini dile getiren Öztürk, "Bu bilinçle buraya geldiler. Çok hevesli ve istekliler. Biz daha herhangi bir şey söylemeden kendileri zaten ortama giriş sağlıyorlar, yapıyorlar. Öğrencilerimizden son derece memnunuz. Kız öğrenci sayımız gün geçtikçe de artıyor." şeklinde konuştu.

"BANA OLAN GÜVENİ BU MESLEĞİ YAPMAMIN ÖNCELİĞİNDE GELİYOR"

Sektöre olan merakının, babasının da motor ustası olmasından kaynaklandığını söyleyen öğrenci Azra Karaca"Bana olan güveni, arkamda duruşu zaten bu mesleği yapmamın önceliğinde geliyor. Ayrıca arabalara olan ilgim, merakımdan dolayı yapma isteğim geliyor. Bundan kaynaklı okulda okuyorum. Genellikle arabanın parçalarının değişimini, nasıl çalıştığını, elektrik, mekanik ve her türlü aksamını öğreniyoruz. Usta olup kendi dükkanımı açmayı düşünüyorum. Kız erkek eleman fark etmeksizin onları orada çalıştırmayı düşünüyorum."

"KIZ ÖĞRENCİLER İÇİN ÇOK GÜZEL KAPILAR AÇILIYOR"

Öğrenci Ecrin Beren Acar da, babasının otomotiv firmasında çalıştığını ve babası sayesinde kendisinin de sektöre merak sardığını ifade ederek şu sözleri sarf etti: "Dedim ki neden olmasın? En azından öğrenmiş olurum. Burada motorun parçalarını söküyoruz, anahtar tutmayı öğreniyoruz, komple motoru söküp takabiliyoruz. Mezun olduktan sonra kız öğrenciler için çok güzel kapılar açılıyor." dedi.

Washington sokaklarında Türkiye rüzgarı! Türk Festivali büyük ilgi gördü

İLİŞKİLİ HABER

Washington sokaklarında Türkiye rüzgarı! Türk Festivali büyük ilgi gördü
Üç çocuk annesi ABD'ye satış yapıyor: 2,5 ayda 8 ton ürün ihraç etti!

İLİŞKİLİ HABER

Üç çocuk annesi ABD'ye satış yapıyor: 2,5 ayda 8 ton ürün ihraç etti!
İlayda Nur Çınar Yasemin.com - İnternet Editörü
Yasemin - İlayda Nur Çınar

Editör Hakkında

BİR YORUM YAPIN 0