Kimyager Çiğdem Ardıç, anne olmasıyla birlikte çıktığı Kadın Girişim yolculuğunu anlattı. Bebeğinin ek gıdaya geçmesiyle birlikte işi bırakan Ardıç, çocuğu için yemek yapmaya başladı. Başladığı ürünleri ticarete döken Ardıç, gelir kapısı edindi.
Trakya Üniversitesi kimya bölümü bitiren ve iş hayatına atılan Çiğdem Ardıç, ilk çocuğunu kucağına almasıyla hayatı değişti. Girişim yolculuğuna çocuğunun ek gıdaya geçmesi ile başlayan Ardıç, bu süreci nasıl değerlendirdiğini ve adım attığını anlattı. Mutluluğunu ilk çocuğunu kucağına alarak taçlandıran Çiğdem’i, oğlunun ek gıdaya geçmesiyle birlikte bir telaş sardı. Çünkü bugüne kadar onun için hep en iyisini yapmıştı.
"KENDİME AİT SAYISIZ TARİF ORTAYA ÇIKTI"
Bu konuda da en iyisini yapmalıyım diyerek, mutfağa girdi ve oğlu için gıda ürünleri üretmeye başladı. Çiğdem o günleri şöyle anlatıyor:
"Kimyagerlikten aşçı anneliğe yolculuğum, büyük oğlumun ek gıdaya geçişiyle başladı. Çok heyecanlıydım, çok hayaller kurmuştum. Onun için bugüne kadar hep en iyisini yaptım. Ek gıda döneminde de ona en iyisini sunmalıydım. Market raflarında heyecanla gezdim, bebek gıda ürünlerini tek tek inceledim ve bebeklere zararlı olan şekerli ve katkılı içerikleri gördükçe büyük bir hayal kırıklığı yaşadım. Bebeğime sunacağım yiyecekleri elimden geldiğince kendim yapmaya karar verdim. Hangi yiyeceği, nasıl pişirerek daha sağlıklı ve lezzetli hale getiririm diye araştırıp düşünürken, kendime ait sayısız ve güzel tarif ortaya çıktı."
SAĞLIKLI TARİFLER ÜRETTİ
Çocuğu için yaptığı sağlıklı yiyeceklerin sayısız anneye ulaşması için sosyal medya hesabı açan Ardıç, çok kısa sürede 100 binlerce anneye ulaştı. Kendine ait olan ve anneler için kendine ait sayısız tarifi paylaşan Ardıç, Paylaştığı ek gıda tarifleri, özellikle de bisküviler çok yoğun ilgi görmeye başlayınca, Çiğdem yani 'Aşçı Anne' şeker ilâvesiz, katkısız, sağlıklı içerikli ve lezzetli bebe bisküvisi peşine düştü.
Bu yolculukta girişimci olmaya karar veren Çİğdem, 2018 yılında çıktığı bu yolda işe ayda 10 paket kargo çıkışı yaparak başladı. 2019 yılında bu rakamı 100’lere, 2020 itibarıyla 150’lere, 2021’de 200’lere, 2022 yılında da 250’lere çıkardı. 2019 yılında makarna makinesi alan girişimci anne, böylece bebekler için 20’nin üzerinde sebzeli keçi sütlü makarna çeşidi geliştirdi.
"Ürettiğimiz tarhana çeşitleriyle Türkiye’de en çok çeşit bebek tarhanası üreten ek gıda markası olduk. Bizim en önemli özelliğimiz, insan sağlığına zarar verdiği bilinen hiçbir içerik, kimyasal, katkı maddesini ürünlerimizde kullanmamamız. Gelen siparişe göre birçok ürün günlük veya haftalık üretiliyor, taze taze gönderiliyor. Ürünlerin içeriğini belirlerken besin değerini artırmak için doğal ve sağlıklı besinleri kullanmaya gayret ediyoruz."
CİROSUNU YÜZDE 1400 KATLADI
"2018’de bu işe ilk girdiğimizdeki ciromuzu yüzde 1400 katlayarak 2021 yılını tamamladık” diyen evli, iki erkek, bir kız çocuğu annesi Çiğdem, sözlerini şöyle noktaladı: "2022-2023 itibarıyla yıllık ortalama yüzde 35 büyüme oranıyla ve yepyeni ürünlerle işimizi büyük bir aşkla sürdürmeye devam ediyoruz. 2024 itibarıyla web sitemiz üzerinden mikro düzeyde ihracata başladık. Başarımızın sırrı, işimize olan inancımız. Sağlıklı nesiller için büyük bir adım attığımızı düşünüyorum. Türkiye’nin ilk şekersiz ve katkısız sağlıklı içerikli tereyağlı bisküvi üreticisi olarak onlarca firmaya örnek olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Planlarımız arasında web sitemiz üzerinden ve toptan olmak üzere yurt dışına açılmak, mikro ihracat hacmimizi artırmak, yeni ürünler geliştirmek ve var olan ürünleri her daim iyileştirmek var."
BİR YORUM YAPIN 0