Üç çocuk annesi ABD'ye satış yapıyor: 2,5 ayda 8 ton ürün ihraç etti!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Sanayi Odası ve İpekyolu Kalkınma Ajansının ortaklığında kurulan Kadın Girişimci Destek Merkezi'nde kurutulmuş peynir üretimi yapan Özlem Görünüş, yurt dışına kurutulmuş peynir ihracatı yapmaya başladı. Özlem Görünüş, ABD'ye 2,5 ayda 8 ton kurutulmuş peynir ihracatı gerçekleştirdi.

Gaziantep'te yaşayan üç çocuk annesi Özlem Görünüş, bir arkadaşının tavsiyesi üzerine Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Sanayi Odası ve İpekyolu Kalkınma Ajansının ortaklığında kurulan Kadın Girişimci Destek Merkezi'nde kurutulmuş peynir üretimine başladı.

üç çocuk annesi ABD ye peynir satıyor

üç çocuk annesi ABD ye peynir satıyor

Besicilerden aldıkları sütü mayalayıp iyice süzdükten sonra makine yardımıyla küçük toplar haline getirdiklerini, tepsilerde kurumaya bırakılan peynirlerin daha sonra paketlenerek satışa hazır hale getirildiğini anlatan Görünüş, 2,5 ayda 8 ton kurutulmuş peynir ihracatı gerçekleştirdi. 

Özlem Görünüş 8 ton peynir ihracatı yaptıklarını söyledi

Özlem Görünüş 8 ton peynir ihracatı yaptıklarını söyledi

"ÜLKEMİZ İÇİN ÇOK GÜZEL BİR ŞEY"

1 kilogram kurutulmuş peynir üretmek için yaklaşık 20 kilogram süt kullandıklarını ifade eden Görünüş, şu sözlerle girişimcilik sürecini anlattı:

"2,5 aydır burada kurutulmuş peynir üretiyorum. Kurut Türklere ait ama artık yapmıyorlar ancak yurt dışında sevilerek tüketilen bir ürün. Biz de Amerika'ya gönderiyoruz. Kurut protein ve kalsiyum açısından yüksek ve uzun ömürlü bir atıştırmalık. Aynı zamanda çorbalarda yemeklerde soslarda makarna sosunda kullanılan veya meze olarak tüketilen bir ürün. Yaptığımız ürünlerin buradan Amerika'ya gitmesi, bizim için ülkemiz için çok güzel bir şey. İstihdam açısından da çok güzel, ev ekonomisine katkıda bulunabiliyoruz. 3 çocuk annesiyim, hem çalışıyorum hem çocuklarıma bakıyorum."

AVRUPA VE ASYA'YA DA İHRACAT HEDEFİ VAR

Beraberinde 5 kadına da istihdam sağlayan Görünüş, ilerleyen süreçte kurutulmuş peyniri Avrupa ve Asya ülkelerine de ihraç etmeyi hedeflediğini kaydetti.

Erkek mesleği demediler! Kız öğrenciler motor ustası olmaya hazırlanıyor

İLİŞKİLİ HABER

Erkek mesleği demediler! Kız öğrenciler motor ustası olmaya hazırlanıyor
İlayda Nur Çınar Yasemin.com - İnternet Editörü
Yasemin - İlayda Nur Çınar

Editör Hakkında

BİR YORUM YAPIN 0