Elazığ'da, pandemi döneminde eşi işsiz kaldığı için evden yaptığı yemekleri satarak ev ekonomisine katkıda bulunmak isteyen Ayşe Tuba Şenel, işlerin ilerlemesiyle bileziğini bozdurarak kendisine bir dükkan açtı. Şimdi siparişlere yetişemeyen kadın girişimci eşi ve kızlarının da desteği ile dükkanında yoğun bir şekilde çalışıyor.
Elazığ'da yaşayan Ayşe Tuba Şenel, pandemi döneminde eşi Ünal Şenel'in işsiz kalmasıyla evden yaptığı reçel, sos ve yöresel yemekleri satmaya başladı. Eşinin yeniden işe başlamasıyla, çalıştığı firmaya günlük yemek satışı yaparak kazanç sağlayan Ayşe Tuba Şenel biriktirdiği parayla kendisine bilezik aldı.
Kızını kayıt için dershaneye götürdüğü sırada kiralık bir dükkan gören Şenel, eşiyle konuşarak dükkanı kiralamak için bileziklerini bozdurmaya karar verdi.
Yöresel ev yemekleri, meze, kurabiye ve pasta çeşitleri yaparak satan 2 çocuk annesi Şenel, dükkanına ‘Ayşe Ananın Mutfağı’ adını verdi. 4 senedir eşi ve kızlarının desteği ile işlettiği dükkanında aynı zamanda 4 kişiye de istihdam sağlayan Şenel, müşterilerinin siparişlerine yetişmeye çalışıyor.
Pandemi döneminde eşinin işsiz kalması dolayısıyla girişimcilik sürecinin başladığını belirten Ayşe Tuba Şenel, "Bu işe pandeminin içerisinde başladık. Eşimin işsiz kalması dolasıyla neler yapabiliriz diye düşünürken çok sevdiğimiz bir arkadaşımız bize fikir verdi. Elimin çok lezzetli olduğunu söyledi. Kafamızda bir soru işareti oldu ne yapabilir diye düşünürken ilk olarak sos ve reçellerimiz ile başladık. Daha sonra içli ve kavurmalı gömme, zeytin yağlı sarma, su böreği yaptık. Bunları evde yapmaya başladım. Eşim de ardından bir işe başladı. İş yeri sahibi bizim evden işyerine 15-20 kişilik yemek istedi. Evde 20 kişilik yemek benim için zor oluyordu ama onu da başardık" ifadelerini kullandı.
"BASAMAK BASAMAK İLERLEDİK.."
Eşinin sürekli bir dükkan açma isteğinin olduğunu ama kendisinin risk almak istemediğini söyleyen Şenel, "Açıkçası ticaret konusunda risk almak istemiyordum. Çünkü kendime çok fazla güvenmiyordum. Elimizde hiçbir sermaye yoktu. Kızımı dershaneye yazdırırken bu dükkanı gördük. Eşime burayı tutalım dedi. Pandemi zamanında yaptığım birikim ile bilezik yapmıştım. O bileziği bozalım dedim, birkaç tane de ufak tefek altın vardı. Onları bozduk ve işe girdik. Basamak basamak ilerledik ve 4’üncü yılımıza girdik. Kızlarımız, eşim ve ben birbirimize kenetlenerek işletmemizi kurduk. İnşallah çok uzun yıllar devam eder" şeklinde konuştu.
Şenel, "Elazığ yöresine içi dışı etli içli köftemiz, kavurmalı kömmemiz, tere yağlı su böreği, kuru börek, dolanger, baklava var. Aynı zamanda meze, kurabiye ve pasta çeşitlerimiz var. Mutfağımız açık ve şeffaf. Müşterimizin en çok da hoşuna giden durumlardan bir tanesi de budur. Çünkü temizlik ve hijyen konusuna daha çok önem gösteriyoruz. Bu da müşterilerimizin çok hoşuna gidiyor. Aynı zamanda dışarı siparişlerimiz de var. Müşteri bizden ne istiyorsa tüm ürünleri reçete gönderiyoruz" dedi.
"DAHA FAZLA KADIN İSTİHDAM EDELİM"
İşletmesinde bir patron olmadığını vurgulayan Ayşe Tuba Şenel, "Ayşe Ana var. Eşim, kızlarım ve müşterilerim bile bana Ayşe Ana diye seslenir. Ayşe Ana lakabına uyum sağladım. Bu isim çocuklarımızdan çıktı. Şuanda işletmemizde 4 kişi çalışıyor. İleride işletmeyi büyüterek sürdürmeyi istiyoruz. Gönül ister ki daha fazla olsun. Daha fazla kadını istihdam edelim. Bu benim en büyük hedeflerimden bir tanesidir. Büyüsek bile yine işlememizde her şey el emeği göz nuru olacak. Makine kullanmamaya kararlıyım. Hem el ve ev usulü deyip hedeflerimizi büyüteceğiz" dedi.
BİR YORUM YAPIN 0