Animasyon film: Kudüs Macerası vizyona girdi! İlk günden yoğun ilgi

Kudüs’te işgal güçleri tarafından yıkılmak istenen bir yetimhaneyi konu alan "Kudüs Macerası" animasyon filmi, bugün vizyona girdi.

İsrail’in Gazze’deki insanlık dışı saldırılarının çocukların diliyle anlatıldığı "Sır: Kudüs Macerası" animasyon filmi bugün vizyona girdi. Türkiye’nin tamamına yakınında sinemalarda izleyiciyle buluşan Kudüs Macerası’nın Türkiye’deki ilk seansı yapım ekibi ve Kudüs Ben’im gönüllü grubuyla birlikte İstanbul Pendik’te izlendi.

KUDÜS KONULU İLK YAPIMLAR ARASINA GİRDİ

Senaryosunu Dr. Şerafettin Kalay’ın üstlendiği Kudüs Macerası’nın yönetmen koltuğunda Fatih Kandemir var. Yapımcılığını İbrahim Çetin, Süleyman Kurt ve Ali Orha’nın gerçekleştirdiği yapım ilk günde yoğun ilgiyle karşılandı.

Basın ve Yurtdışı satış danışmanı Ümit Sönmez, filmin Türkiye gösterimlerinin ardından Mayıs ayında İngilizce dublajlı olarak Amerika’da, ardından Fas, Pakistan, Katar, Kuveyt, Suriye, Belçika, Hollanda, Almanya, Ürdün, Tunus, Endonezya ve Malezya gibi bir çok ülkede vizyona girmesi için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Ülkemizde Kudüs konulu ilk yapımlardan olan film Ramazan ayı boyunca iftardan önce ve sonra tüm seanslarda izleyiciyle buluşmaya devam edecek. 

Kudüs macerası

Kudüs macerası

KUDDÜS MACERASI FİLMİNİN KONUSU

"Ömer Dede, Kudüs'te yetimhanenin tapusunun parçalarını ararken torunları da kendilerini Kudüs'te mistik ve gizemli bir maceranın içinde bulur. Kudüs'ten Hazreti Süleyman'ın gizemli sarayına, oradan Mescid-i Aksa'ya uzanan bu macerada Süleyman, Hasan Naci, Masal kuşu ve Hüdhüd yol arkadaşı olacaktır."

Berlin Film festivali bünyesinde Avrupa Film Marketi organizasyonunda yer alan filmin, benzer organizasyonlarla dünya çapında tanıtımına devam edilmesi ve 5 dilde dublajlı olarak izleyiciyle buluşması planlanıyor.

Emine Erdoğan'dan 14 Mart Tıp Bayramı mesajı

İLİŞKİLİ HABER

Emine Erdoğan'dan 14 Mart Tıp Bayramı mesajı
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0