"Macklemore" lakaplı Ben Haggerty İsrail'in kanlı oyununa boyun eğmiyor!

Daha önce Washington'da Gazze'ye destek gösterisinde konuşma yapan dünyaca ünlü rap yıldızı Macklemore, İsrail'in Gazze'de soykırımı yapmasına sessiz kalmadı. "Bize suç ortağı olmamız, kariyerimizi ve çıkarlarımızı korumamız öğretildi." diyen ünlü isim, şimdi de verdiği konserde binlerce kişiye seslendi.

Soykırımcı İsrail'in aylardır Filistin'de yaşattığı katliam, tüm dünyayı ayağa kaldırdı. İbadethanelerden hastanelere kadar her yeri gözünü kırpmadan bombalayan katil İsrail, bebekleri dahi vahşice katlediyor. Tarihe kara bir leke olarak geçen bu zulme karşı dünyanın dört bir yanından tepkiler çığ gibi büyüyor.

Filistin

Filistin

"Kariyerim dursa bile Filistin'den vazgeçmem" diyen Bella Hadid gibi dünyaca ünlü birçok yıldız da bu süreçte İsrail'e karşı sert tepki gösteriyor.

Gazze

Gazze

"Thrift Shop" isimli parçasıyla dünya çapında geniş yankı uyandıran ve Macklemore ismiyle tanınan ünlü ABD'li rapçi Ben Haggerty da bu isimlerden biri oldu. Daha önce Washington'da Gazze'ye destek gösterisine katılan ünlü yıldız, İsrail'in Gazze'de soykırımı yaptığını belirterek buna sessiz kalmayacağını haykırdı.

Macklemore

Macklemore

"KORKMUYORUM"

"Bunun bir soykırım olduğunu biliyorum" diyen Macklemore, "Bize suç ortağı olmamız, kariyerimizi ve çıkarlarımızı korumamız öğretildi. Ben bunu artık yapmayacağım. Gerçeği söylemekten korkmuyorum!" ifadelerini kullandı.

İsrail'in Gazze'de yürüttüğü kanlı soykırıma sessiz kalmayacağını her fırsatta dile getiren dünyaca ünlü rapçi, bu kez binlerce kişiye verdiği konserinde Gazze için yazdığı yazıyı okudu. İşte Mackemore'un tüm dünyaya ders olacak o konuşması:

"Özgür Filistin dediğimde; birilerine karşı olduğum değil, aslında herkesi korumamız gerektiği anlamına geliyor. Herkes için eşitlik, saygı, barış ve sevgi anlamına geliyor. Hangi taraftan olursanız olun var olma anlamına geliyor. Niyetim asla kimseyi gücendirmek değil. Buradaki herkesin sevginin yansımasını hissetmesini istiyorum. Ancak Gazze'de bizim paralarımızla öldürülen masum insanlar var. Ve bu değerli insanlar bizim bir parçamız. Buraya kürk mantoyla gelip etrafta zıplayarak rol yapamam. Yahudi kardeşlerimi çok seviyorum ve özgür Filistin'in de onların korunması gerçeğiyle iç içe bir durum olduğunu düşünüyorum."

Aşiret düğününde 7 yaşındaki çocuk milyoner oldu! Araba hediye edildi paralar valize sığmadı

İLİŞKİLİ HABER

Aşiret düğününde 7 yaşındaki çocuk milyoner oldu! Araba hediye edildi paralar valize sığmadı
Gazze'de savaşın ortasında dördüz bebekler doğurdu! O bebekler birçoğuna umut oldu

İLİŞKİLİ HABER

Gazze'de savaşın ortasında dördüz bebekler doğurdu! O bebekler birçoğuna umut oldu
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

κɪɴɢ 11 ay önce

Kek