Kadir İnanır hastaneye kaldırılmıştı! Sağlık durumuyla ilgili açıklama

Usta sanatçı Kadir İnanır Mart ayında İstanbul'daki evinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmıştı. Tekrar hastaneye kaldırılan usta oyuncunun son sağlık durumuyla ilgili yeni haber geldi.

Sanatçı Kadir İnanır, geçtiğimiz Mart ayında sabah saatlerinde evinde rahatsızlanmıştı. Evinde inme geçiren 75 yaşındaki İnanır'ın bilinci kapalı şekilde Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edildiği belirtilmişti. O dönem entübe edilen Kadir İnanır, hastaneden taburcu edilmişti. 

KADİR İNANIR TEKRAR HASTANEYE KALDIRILDI

Ancak 75 yaşındaki İnanır, yaşadığı bir sağlık problemi nedeniyle Beykoz'daki evinden Koşuyolu'nda bulunan özel bir hastaneye tekrar kaldırılmıştı.

SAĞLIK DURUMUYLA İLGİLİ YENİ GELİŞME

Usta sanatçının sağlık durumuyla ilgili yeni gelişme yaşandı. Edinilen bilgiye göre İnanır'ın kolundaki güçsüzleşme her geçen gün biraz daha azalıyor. Fizik tedavinin işe yaramasının ardından İnanır'ın toparlanma sürecine girdiği ve motor hareketlerini daha rahat yapabildiği kaydedildi. 

Ancak yine de tam olarak vücut hareketlerinin yerine gelmediği, bunun için tedavi sürecinin devam etmesi gerektiği öğrenildi. 

Tedavi altına alınan İnanır'ın, sağlık durumuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Fizik tedavi gören ve bir hareketi yapmakta zorlandığı belirtilen usta oyuncunun, bu duruma öfkelendiği ifade edildi. Bu sırada tansiyonunun yükselmesiyle hastaneye götürülen İnanır'ın tansiyonu normale döndürüldü.

DOKTORUNDA KESİN TALİMAT "YASAK" GELMİŞTİ

Habertürk'ün haberine göre, İnanır'ın doktoru bir talimat verdi. Usta oyuncu için doktoru tansiyonunun yükselmesine neden olacak her şeyden kaçınması gerektiğini belirterek "Öfkelenmek yasak" demişti.

NE OLMUŞTU?

Jülide Kural, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, İnanır'ın, doktoru beyin cerrahı Uğur Türe'nin yönlendirmesiyle birkaç gün sürecek rutin kontrolleri için hastaneye gittiğini belirtti.

Rutin kontrollerin ardından İnanır'ın fizik tedaviye devam edeceğini aktaran Kural, şunları kaydetti:

"Önemli yaşamsal risk barındıran herhangi bir sorun bulunmamaktadır. Yeditepe Üniversite Hastanesinde Uğur Türe ve tüm sağlık çalışanlarının emeğiyle tedavi sürecine devam etmektedir. Bu süreç salt kontrol amaçlı olmuştur. Önemli bir gelişme olduğunda sizinle bunu paylaşacağımdan emin olabilirsiniz. Tek ricam gerçek dışı haberlere kulağınızı kapamanızdır. Tahmin edeceğiniz gibi bu tür durumlar uzun soluklu ve emek isteyen bir zaman diliminde ancak sonuca ulaşabilir. Bu sabrın ve özenin siz sevenlerinde olduğuna inanıyorum. Bu konudaki en büyük güvencemiz Kadir İnanır'ın mücadele gücü ve kararlığıdır. Hepimizin bildiği gibi bu ülke topraklarının onu sağduyusuna, vicdanına ve değiştirebilme gücüne ihtiyacı var."

 

Kadir İnanır taburcu oldu

Kadir İnanır taburcu oldu

KADİR İNANIR'IN SAĞLIK DURUMUYLA  İLGİLİ İLK AÇIKLAMA

Prof. Dr. Necdet Sağlam, İnanır'ın sağ tarafında felç olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: 

"Kendisine ulaştırılan selamlara karşı gülümsedi. Motor hareketleri iyi. Takip ediyoruz" dedi. Sağlam, İnanır'ın daha önce de ciddi bir beyin ve akciğer ameliyatı geçirdiğine işaret ederek, şunları kaydetti: "Yaklaşık 3 ay önce geçirdiği bir akciğer enfeksiyonu var. Kronik bir sigara içicisi. İnşallah bu vesileyle sigarayı da bırakmış olur, bundan sonraki hayatında. Fizik tedavi yapılıyor ama bu süreç ilerliyor, her an daha iyiye gidiyor. Damardaki radyolojik görüntüler de bunu destekliyor. 

"SAĞ TARAFINDAN FELÇ VARDI" 

Acile ilk başvurduğu zamanki tabloda sağ tarafında tam bir felç tablosu vardı. Şu anda sağ tarafın hareketleri iyi. Ama daha da iyi olmasını bekliyoruz. Akciğerleriyle ilgili sıkıntılarımız var. Onunla ilgili de gerekli tedbirleri alıyoruz. Çünkü her an multidisipliner bir ekip takip ediyor. Enfeksiyon hastalıklarındaki arkadaşlarla konsültasyonlar yapıldı ve antibiyotik tedavisine başlandı. Ciddi bir durum değil, ancak tedbir amaçlı bunu yapıyoruz. Tabii daha erken uyanmasını umuyorduk biz de." 

YOĞUN BAKIM SÜRECİ TAMAMLANDI

Kadir İnanır, yoğun bakımdan çıkartılarak servise alındı. Ünlü oyuncunun doktoru Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Necdet Sağlam, Kadir İnanır'ın yoğun bakımdan çıkartılarak nöroloji servisine alındığını söyledi. Sağlam, "Bugün Kadir İnanır'ın yoğun bakım tedavi süreci tamamlandı. Bundan sonraki aşama servis tedavisi şeklinde devam edecek. Nöroloji servisimizde tedavisi sürecek. Rehabilitasyon süreci devam ediyor. Daha rahat bir ortamda yakınlarıyla rahat görüşebilecek. Ama mümkün olduğunca ziyaretçi kabul etmeyeceğiz. Toparlama sürecine girecek. Rehabilitasyon süreci uzun bir süreç bildiğiniz gibi. Bazen aylar sürebiliyor. Daha önce geçirilmiş tek hastalıkların da burada etkisi var. Ama şu ana kadar tedavisi olumlu sürdük. Ve bugün itibariyle yoğun bakımdan çıkarmış olduk. Herhangi bir beklenmedik olumsuz bir durum yok. Her gün daha iyiye gidiyor. Günden güne toparlıyor. Hem kas güçleri, hem bilinç durumu, hem genel durumu daha iyi. Ek hastalıkların tedavisi de bitmek üzere" dedi.

Prof. Dr. Necdet Sağlam, "Kadir Bey bugün daha iyi. Daha önce açıkladığımız gibi bilinci açık ve daha anlaşılır konuşabiliyor. Ek hastalıkları kontrol altında, uygulanan tıbbi tedavilere olumlu yanıt alınıyor. Oturabiliyor, fizik tedavi süreci devam ediyor. Yoğun bakımda tedavisi devam etmektedir ancak yakın zamanda yoğun bakımdan çıkarmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

BAKAN KOCA'DAN DETAYLI AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Koca, hastanede tedavisi süren sanatçı Kadir İnanır hakkında sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, şu bilgiyi paylaştı:

"ENTÜBE DURUMDAN ÇIKARILAMAMIŞTIR"

"24 Mart Pazar günü Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine getirilen Kadir İnanır, tıkalı olan beyin damarı açıldıktan sonra, uyutularak yoğun bakımda gözlem altına alınmıştı. Sayın İnanır, bugün 20.00 itibarıyla uyandırılmış fakat vücudu bunu henüz tolere edemediği için entübe durumdan çıkarılamamıştır. Motor hareketleri başlayan ve genel durumu iyiye giden hastamızın tedavisine yoğun bakımda devam ediliyor. Uyandırma süreci sürüyor. Tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum."

Kelime Oyunu’nun sunucusu Ali İhsan Varol'un yeni adresi belli oldu!

İLİŞKİLİ HABER

Kelime Oyunu’nun sunucusu Ali İhsan Varol'un yeni adresi belli oldu!
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 47

halıl 2 gün önce

Dem lenır artık..yoğun yoğun günler geçirir..

Sancaktar 2 gün önce

Beş kuruş etmez..

Fetih 2 gün önce

Pkk destekçiliği sana yakışmadı Tatar Ramazan

Ali ak 2 gün önce

Kadir pkk leşlerini gördükçe kahrından hasta düştü ölünce ALLAH sevdiklerinin yanına yollasın seni pkk leşleri bekliyor seni kadir. Bu dünyada olmadı belki öbür tarafta kurarsınız bir devlet

fahreddin 2 gün önce

Artık motivasyon yazıları yazamıyor galiba!!! Orada onu bir güzel motive ederler artık....

Toplam 1 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun