İsrail Eurovizyon İrlanda temsilcisi Bambie Thug'ı Gazze'yi desteklediği için hedef aldı!

İsviçre'nin Malmö şehrinde gerçekleşen Eurovision şarkı yarışmasında pek çok ülke yarışıyor. İsrail'in Gazze'de uyguladığı soykırım sebebiyle bu yılki Eurovision yarışmasına Gazze konusu damgasını vurdu. Açıkça İsrail'i destekleyen organizasyonda İrlanda'yı temsil eden şarkıcı Bambie Thug, Gazze'nin yanında yer aldığı için İsrail televizyonlarında hakarete uğradı.

Siyasi tavrından dolayı Türkiye'nin 2012'den beri katılmama kararı aldığı Eurovision'a bu yıl İsrail'in katılması birçok ülkede tepkiyle karşılandı. Belçika, Portekiz, İngiltere, İrlanda, İsviçre, Norveç, Danimarka, Litvanya, Finlandiya ve San Marino'yu Eurovision Şarkı Yarışması'nda temsil edecek sanatçılar, Gazze'de acil ve sürdürülebilir ateşkes çağrısında bulunmuştu. Dahası, geçtiğimiz yıl Ukrayna'ya savaş açtığı için Rusya'nın yarışmaya katılmasını engelleyen Avrupa Yayın Birliği (AYB), bu yıl açıkça uyguladığı soykırıma rağmen İsrail'e Eurovision'un kapılarını açtı. Yarışma boyunca organizasyonun açık desteğine karşın İsrail'e tepkiler devam etti. Yunanistanlı şarkıcı Marina Satti'nin İsrailli şarkıcı Eden Golan konuşurken mimikleriyle rest çekmesinden sonra şimdi de İrlanda'yı temsil eden şarkıcı Bambi Thug'un soykırım karşıtı sözleri gündeme damga vurdu.

Bambie Thug

Bambie Thug

İSRAİL TELEVİZYONU HADDİNİ AŞTI, AYB YİNE SESİNİ ÇIKARMADI

İsrail televizyonlarında, soykırım karşıtı ve Filistin destekçisi olan şarkıcı Bambi Thug hakkında olumsuz yorumlar yer aldı. Salı günü sergilenecek final performanslarından önce İsrail televizyonunda bir yorumcu, halkı Bambi Thug'u hedef göstererek çocuklu izleyicileri, İrlandalı şarkıcının performansının gecenin en korkutucu performansı olacağı konusunda uyardı ve "Çok sayıda büyü, kara büyü, kara giysiler, Şeytani semboller ve voodoo bebekleri olacak, tıpkı 90'ların ortasında Kudüs'teki Kediler Meydanı'nda olduğumuz gibi." dedi. Ayrıca Bambie Thug'un İsrail hakkında olumsuz konuşmayı sevdiğini söyleyerek şarkıcı hakkında "Lanetlerinizi hazırlayın" ifadelerine yer verdi.

Bambie Thug ise Salı günkü yarı final performanslarından önce organizatörleri, İsrail televizyonunda yapılan bu yorumlara yanıt vermeye davet etti. Yorumun Eurovision kurallarını ihlal ettiğini ileri süren Bambie Thug, İsrail'in artık yarışmadan diskalifiye edilmesi gerektiğini söyledi.

Bambie Thug

Bambie Thug

Avrupa Yayın Birliği ise sadece "Bu konu hakkında İsrailli yayıncı KAN ile konuştuk ve tüm yorumcuların yarışmaya katılan tüm sanatçılara saygı duymasının ve etkinliğin kural ve düzenlemelerine uymasının önemini yineledik" demekle yetindi.

İRLANDALI ŞARKICI İSRAİL'İ PROTESTO ETTİ DİYE HAKARETE UĞRADI

Şahsına itham edilen tüm bu sözlerden sonra Bambie Thug, RTE News'e verdiği röportajda "Artık içimde çok daha fazla öfke ve çok daha fazla istek var" dedi ve final performansını çok daha fazla geliştireceğini belirtti.

Bambie Thug

Bambie Thug

"KARİYERİME MÂL OLSA DA GAZZE İÇİN MÜCADELEMİ SÜRDÜRECEĞİM"

Basının sorularını yanıtlayan İrlandalı şarkıcı Yahudilere karşı olmadığını, İsrail'e ve onun kanlı siyasetine karşı olduğunun dile getirdi ve İsrail'i kefiye takarak protesto ettiğini söyledi. Thug, "Gazze'de soykırım yapan İsrail'i kefiye takarak protesto ediyorum, bazılarının zoruna gidiyor. 'Nehirden denize kadar' sloganıyla sesimi yükseltmeye devam edeceğim. Beni ne kadar tehdit ederlerse etsinler veya kariyerime son verseler bile Gazze için mücadelemi sürdüreceğim. Yahudilere karşı değilim. İsrail'in Yahudi halkını temsil etmediğini düşünüyorum. Ben soykırıma karşıyım." şeklinde konuştu.

ETİKETLER

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 2

vatandaş 3 ay önce

şarkıcılar ve kıyafetlere bakınca resmen şeytana tapınma yarışması

hakkı 3 ay önce

Sertab İrlandalı kadar lamadı..yuh olsun