Cezaevinden çıkan Nihal Candan'ın açıklamaları gündem oldu! "7 vakit namaz kılıyordum"

Anoreksiya teşhisi konulan ve 37 kiloya kadar düşen sosyal medya fenomeni Nihal Candan, sağlık problemi yaşadığı gerekçesiyle cezaevinden tahliye edilmişti. Cezaevinden çıktıktan sonra katıldığı ilk programda açıklamalarda bulunan Candan'ın söyledikleri gündem oldu.

Katıldıkları 'İşte Benim Stilim' adlı yarışma programı ile ün kazınan ve sosyal medya hesapları üzerinden yaptıkları paylaşımlarla sık sık gündeme gelen Nihal ve Bahar Candan kardeşler, haklarında çıkan "dolandırıcılık ve kara para aklama" gibi suçlamalar sebebiyle 16 Kasım 2023'te tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Cezaevinde 37 kiloya kadar düşen ve anoreksiya teşhisi konulan Nihal Candan, sağlığının kötüye gittiği gerekçesiyle tahliye edilmişti. Cezaevinden çıktıktan sonra ana haber bültenlerine konuşan Nihal Candan, katıldığı ilk youtube programında söyledikleri ile yeniden gündeme geldi.

Nihal Candan

Nihal Candan

"7 VAKİT NAMAZ" AÇIKLAMASI GÜNDEM OLDU!

Cezaevinden çıktıktan sonra ilk kez bir programa katılan Candan, 'Bak Burası Çok Önemli' adlı youtube programının konuğu oldu. Cezaevinde nasıl vakit geçirdiklerinden bahseden Candan, namaz ile ilgili yaptığı açıklamayla çok konuşuldu. "Betonlar arasında bildiğimiz tüm meditasyon uygulamalarını yaptık Bahar'la. My routine days günlüğü tutmaktan, işte sabah namazını ben zaten kaçırmazdım. Sabah namazı benim için çok değerli çünkü onda bir hadis var "Namaz uykudan daha hayırlıdır" diye, o benim en sevdiğim hadis." sözleriyle şaşırtan Candan, kendisine yöneltilen "Cezaevinde mi yöneldin dine?" sorusuna verdiği "Hayır. Sadece 7 vakit kılmıyordum. 7 vakte cezaevinde çıkardım. Teveccühü ile nafile namazlarıyla 7 vakit kılıyordum cezaevinde. İşte biraz daha tasavvuf, Mevlana bilinci aşılamaya çalıştım kız kardeşime, hep onu öyle uyuttum." cevabıyla da gündem oldu. Kimileri Candan'ın bu yönelimini takdir etse de kimileri 7 vakit namaz kıldığını söylemesi ve Teheccüd namazı için 'Teveccüh' ifadesini kullanmasını eleştirdi.

Nihal Candan namaz açıklaması

Nihal Candan namaz açıklaması

"SEÇİL SÜREKLİ PANİK HALİNDEYDİ"

Aralarında ünlü isimlerin de bulunduğu 28 kişiyi dolandırdığı gerekçesiyle tutuklanan koğuş arkadaşı Seçil Erzan hakkında da konuşan Candan, Erzan için ise şu ifadeleri kullandı:

"O içeri bizden 7 ay önce girmiş. Açıkçası onunla çok kalmak istemiyordum çünkü karşımızda sürekli panik halinde, savaş modunda, ölüm korkusu yaşayan birisi olması kardeşim Bahar’la bize iyi gelmeyeceği için. Kadının ekstra yaptığı bir şey yoktu. Biz 5 dakika dizi izlerken o an nerede olduğumuzu unutuyorduk ama o öyle değildi. Sürekli bir çalışması gereken dosya varmış gibiydi. Bir süre A4 kağıdıyla uyanmak bana hiç iyi gelmemişti."

Nihal Candan ve Seçil Erzan

Nihal Candan ve Seçil Erzan

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO:

Cem Adrian Gazze için söyledi gözyaşlarına hakim olamadı: Bu da gelir bu da geçer ağlama!

Filistinli çocukların yaşadığı acıyla eğlenen Kim Kardashian'a şok protesto: Özgür Filistin!

İLİŞKİLİ HABER

Filistinli çocukların yaşadığı acıyla eğlenen Kim Kardashian'a şok protesto: Özgür Filistin!
Çağla Şıkel'in meditasyonu Yasemin Sakallıoğlu'nun komedisine dönüştü! Şıkel'den cevap geldi

İLİŞKİLİ HABER

Çağla Şıkel'in meditasyonu Yasemin Sakallıoğlu'nun komedisine dönüştü! Şıkel'den cevap geldi
Semicenk bir konserinde şarkısını TSK'ye atfetti! O gurur dolu anlar gündem oldu

İLİŞKİLİ HABER

Semicenk bir konserinde şarkısını TSK'ye atfetti! O gurur dolu anlar gündem oldu
İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 2

engin 3 ay önce

dışarı çıktın unuttun namazı niyazı. İnsanoğlu zorda kalınca başvuruyor.

Bandırmalı 3 ay önce

"Esselat-ü Hayrun Minen Nevm" Hadis değil, Sabah namazı Ezanında okunan bir cümledir. Ama bu kadar bilmesi bile beni şaşırttı...