Kral III. Charles'ı adeta cehennemde tasvir eden portrenin ardından yeni portresi yayınladı!

Kral III. Charles'ın geçtiğimiz haftalarda Buckingham Sarayı'nda görücüye çıkan portresi, sosyal medyada eleştirilerin hedefi haline gelmişti. Kırmızılar içindeki Charles'ı görenler, "Sanki cehennemde cayır cayır yanıyor gibi görünüyor" değerlendirmesinde bulundu. Eleştirilerin ardından ünlü fotoğrafçı Hugo Burnard tarafından çekilen yeni portre, büyük memnuniyet topladı.

Dünyanın en uzun süre tahtta kalan monark unvanına sahip olan Kraliçe II. Elizabeth, 8 Eylül 2022 tarihinde yaşama gözlerini yumdu ve bu kayıp kraliyet ailesinde yeni bir devrin başlangıcı oldu. 64 yıl boyunca Kral olmayı bekleyen Charles, 73 yaşında tahta çıktı ancak hükümdarlığının tadını çıkarmaya hazırlanırken korkunç bir haberle sarsıldı. Kansere yakalanan Kral III. Charles, bir süredir tedavi görüyor ve bazı görevlerini yerine getirmekte zorlanıyor.

YENİ PORTRESİ BEĞENİ TOPLADI

Şu anda kanser tedavisi gören Kral III. Charles'ın daha önce görücüye çıkan 'kırmızılar içindeki' portresi eleştiri toplarken yeni bir çalışma halkın yüzünü güldürdü. Kral Charles'ın kanser teşhisi öncesi ünlü fotoğrafçı Hugo Burnard tarafından çekilen portresi, Birleşik Krallık'ta Silahlı Kuvvetler Günü'nü anmak için yayınlandı. Geçen Kasım ayında çekilen kare hakkında The Telegraph'a konuşan Burnard, "Resmi ve gayri resmi unsurların karışımı, sizi içine çekiyor. Kral madalyalarını gururla taşıyor ama bunlar resmin ana unsuru değil" dedi.

Charles'ın madalyalar, kılıçlar ve süslemelerle dolu tam tören kıyafetiyle alaycı bir gülümseme sunması kralın resmi Instagram sayfasında paylaşıldı. 12 saatten kısa sürede 200.000'den fazla beğeni toplayan bu fotoğraf halkın beğenisini ve takdirini kazandı. 

KRAL'IN İLK PORTRESİ ELEŞTİRİLERİN HEDEFİNE YERLEŞMİŞTİ!

Gözlerden uzak kalmak ve dinlenmek isteyen Kral'ın hükümdarlığı süresince yapılan ilk portresi ise Charles'a moral kaynağı oldu. Portreye imza atan Jonathan Yeo, kraliyet ailesinin resmi Instagram'ında paylaşılan bir alıntıda "Kral'ın taç giyme töreninden bu yana ilk kez tanıtılan bu portresini yapmak için görevlendirilmek bir ayrıcalık ve zevkti" ifadelerini kullandı.

"SANKİ CEHENNEMDE..."

Buckingham Sarayı'nda görücüye çıkarılan yeni resmi portresinde 75 yaşındaki Charles'ın kırmızı bir fon önünde hayalet gibi görünmesi kamuoyunda hoş karşılanmadı. Resmi, kanlı bir portreye benzetenler olurken birçok kişi "Üzgünüm ama Charles bu portrede cehennemdeymiş gibi ya da kan içinde yıkanıyormuş gibi görünüyor" yorumunda bulundu. 

ELEŞTİRİLERİN ARDINDAN İLK AÇIKLAMA GELDİ

"Bana kraliyetin alevler içinde kalacağı ya da kralın cehennemde yanacağı mesajı verdi", "Kan banyosu yapıyor gibi görünüyor" yorumlarının geldiği portreye yönelik eleştirilerin artmasıyla Jonathan Yeo, eseriyle ilgili Sunday Times'a konuştu. "Bir resim üzerinde ne yaparsanız yapın, anlattığınız hikayenin ne kadar açık olduğunu düşünürseniz düşünün, birileri ondan başka bir anlam çıkaracaktır" diyen Yeoh, kırmızı rengin bu kadar baskın olma nedenini açıkladı.

"KIRMIZININ DİKKAT DAĞITACAĞINI DÜŞÜNDÜM"

Kral'ın parlak renkli üniformasını tonlamak istediğini ve sadece üniformanın kırmızı kalması yerine tüm tabloyu kıpkırmızı yapmayı tercih ettiğini ifade eden Yeoh, "Kırmızının gerçekten dikkat dağıtacağını düşündüm. Bunun psikolojik bir arka planı da olabilir. Çünkü bu resmi yaparken Mart 2023'te kalp krizi geçirdim. Ama kesinlikle bunların hiçbirinin bilincinde değildim. Sadece bu rengi beğendim" dedi.

"MADALYALARI RESMEDERKEN ZORLANDIM"

Kral'ın madalyalarını ve üniformasını çizerken zorlandığını dile getiren Yeo,  "Muhtemelen madalyalar üzerinde yüzden daha uzun zaman harcadım çünkü başladığımda yüzü nasıl yapmak istediğimi biliyordum. Madalyaları resmettikçe ilk gördüğünüz şey o oluyordu çünkü çok parlaklardı. Bununla ilgili olmasını istemedim ama orada bir yerde olmaları gerekiyordu. Onları ekliyordum sonra çok fazla geliyordu ve siliyordum. Bu bir ekleme çıkarma süreciydi" diyerek sözlerini tamamladı.

YORUM SİZİN...

Prens William ve Prens Harry'e miras şoku: Anneleri Diana'nın malikanesini bakın kim alacak!

İLİŞKİLİ HABER

Prens William ve Prens Harry'e miras şoku: Anneleri Diana'nın malikanesini bakın kim alacak!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

arkadaş 3 ay önce

cehennem o kadar basit değil, gidince görür