97 yıllık Atlı Köşk 62 milyon 500 bin TL satışa sunuldu! Sabancı ailesinde miras kavgası

Türkiye'nin önde gelen isimlerinden olan Sabancı ailesinde son dönemlerde sular durulmuyor. Miras krizi ile gündeme gelen Sabancı ailesinin en çarpıcı detayı ise Sarıyer Emirgan'da bulunan ve tarihî öneme sahip Atlı Köşk'ün satışa çıkarılması oldu.

Hacı Ömer Sabancı’nın oğlu İhsan Sabancı’nın kızı olduğu ortaya çıkan Sevilay Sabancı Çınar, mahkeme kararıyla ailenin mirasına ortak olmasıyla gündeme gelmişti. Sevilay Sabancı Çınar'ın finansal sorunları nedeniyle ortağı olduğu 97 yıllık Atlı Köşk'ün 1/48 hissesinin 62 milyon 500 bin liraya icrayla satışa sunuldu.

1950 yılında Hacı Ömer Sabancı tarafından satın alınan Atlı Köşk, İstanbul Gayrimenkul Satış İcra Dairesi tarafından kısmen satılığa çıkarıldı. Boğaz manzaralı köşk, tapu kayıtlarında 14 bin 35 metrekare olarak görülüyor.

Atlı Köşk'ün satışı için ilk teklif 24 Temmuz-31 Temmuz olarak belirlenirken, köşkün ilk turda satılmaması durumda ikinci teklif verme süresinin 21-28 Ağustos tarihleri arasında yapılacağı öğrenildi.

SAHİBİNDEN.COM'DA SATIŞA ÇIKARMIŞTI

Sevilay Sabancı Çınar Şubat 2024'te de köşkteki hisselerini sahibinden.com isimli sitede 200 milyon TL'ye satışa çıkartmıştı.

Macar arşivlerinden İstanbul fotoğrafları çıktı! Fotoğraflar mest etti

İLİŞKİLİ HABER

Macar arşivlerinden İstanbul fotoğrafları çıktı! Fotoğraflar mest etti
Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 1

Emekli mühendis 4 ay önce

O fiyattan çok daha yüksek değerdedir. Neredeyse kıytırık 4 daire fiyatına, o fiyatın çok üzerinde satılır.