71 yaşındaki Ahmet Uğurlu’ya veda! Son yolculuğuna uğurlandı

Türk sinemasının ve tiyatrosunun usta ismi Ahmet Uğurlu hayatını kaybetti. Acı haberiyle sanat camiasını ve tüm sevenlerini yasa boğan usta isim, bugün gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.

Derviş Zaim imzalı "Tabutta Rövaşata" filminde canlandırdığı "Mahsun" karakteriyle hafızalara kazınan usta oyuncu Ahmet Uğurlu, 71 yaşında hayatını kaybetti. Vefat haberini, meslektaşı Zafer Algöz sosyal medya sayfa sayfasından yaptığı paylaşımla duyurmuştu.

Usta oyuncunun cenazesi, öğle vaktini müteakip Üsküdar'daki Şakirin Camii'de kılınan cenaze namazının ardından Anadolu Hisarı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Taziyeleri Ahmet Uğurlu'nun kardeşi Mustafa Uğurlu ile eski eşi Necef Uğurlu ve oğlu Orhan Uğurlu kabul etti. Kardeşi oyuncu Mustafa Uğurlu uzun süre ağabeyinin tabutunun başından ayrılmadı.

Şakirin Camii'nde öğle vaktini müteakip kılınan cenaze namazına, usta oyuncunun eşi Necef Uğurlu ve kardeşi Mustafa Uğurlu'nun yanı sıra tiyatro ve sinema dünyasından çok sayıda isim katıldı.

"BUNLAR BİZİM USTALARIMIZ"

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, Uğurlu'nun çok yetenekli ve özel bir aktör olduğunu ifade ederek, "Türk tiyatrosu ve sineması için çok acı bir kayıp. Kederimiz sonsuz. Bunlar bizim ustalarımız" değerlendirmesinde bulundu.

"EN İYİ TÜRK OYUNCULARDAN BİRİYDİ"


Yönetmen ve yapımcı Derviş Zaim ise yaptığı açıklamada, Uğurlu'nun dizi ve film projelerinde hem insan hem de sanatçı olarak üst düzey bir performans gösterdiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Muhtemelen gelmiş geçmiş en iyi Türk oyuncularından bir tanesidir. Çok rahatlıkla bir elin parmakları arasında sayılabilecek iyi bir Türk oyuncuydu. İnsan olarak da olağanüstüydü. Zor koşullarda yaptığımız 'Tabutta Rövaşata' filmi için çok incelikli bir oyun sergilemekle kalmamıştı, aynı zamanda onun gerçekleşebilmesi için benimle beraber ter dökmüştü. Dolayısıyla onu unutmam mümkün değil. Çok büyük bir sanatçıyı kaybettik."

"ÇOK ÖZEL BİR İNSANDI"

Cenazeye katılan oyuncu Yasemin Yalçın "Çok zor bir şey. Benim ilklerimdi. Ben konservatuarda 1.sınıf öğrencisiyken o da Devlet Tiyatrosunda oyuncuydu.Sonra birlikte iş yaptık. İlk kamera gördüğüm zamanlarda onunla işler yaptım. İlkimdir, çok özel bir insandı. Yeri yurdu cennet olsun" diye konuştu.

Necef Uğurlu

Necef Uğurlu

Oyuncunun eski eşi Necef Uğurlu da 40 yıllık huzurlu bir evlilik yaşadıklarını belirterek, "Meslektaşları onun baş tacıydı. İncinse de incitmezdi. Bütün dünya kucakladı onu ama o Türkiye'den vazgeçmedi" ifadelerini kullandı.

Kılınan namazın ardından usta oyuncunun naaşı, Anadolu Hisarı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

AHMET UĞURLU NEDEN ÖLDÜ, HASTALIĞI NEYDİ?

2021 yılında Hakan Gence'ye konuşan Mustafa Uğurlu abisi Ahmet Uğurlu ile ilgili soruya şu cevabı vermişti:

-Abiniz de usta bir oyuncu; Ahmet Uğurlu. O nasıl?

-Yedi yıl kanser tedavisi gördü. Atlattı. Biz de rahatladık, o da... Sağlıklı şimdi.
 
Yaşama veda eden ünlü oyuncu Ahmet Uğurlu hastalıkla mücadelesi sonrası 2019 yılında verdiği bir röportajda şunları söylemişti: "Ağrılarım vardı ama üstünde çok fazla durmadım. Devam edince doktora gittim. Erken tedavi hayatımı kurtardı. Niye benim başıma geldi diyorsunuz bunca insan varken. Neler geçiyor aklınızdan neler. Tamam bu iş bitti diyorsunuz. Zorlu bir savaş ama savaş devam ediyor. Gördüğünüz gibi karşınızdayım"

AHMET UĞURLU KİMDİR?

2 Ağustos 1952 yılında Konya'da dünyaya gelen Ahmet Uğurlu, Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümünden mezun olmuştur.

Kendisi gibi oyuncu olan Mustafa Uğurlu'nun abisidir. 1991'de boşandığı Necef Uğurlu ile evliliğinden Orhan adında bir oğlu vardır. Ahmet Uğurlu, 2017 yılında oyunculuğu bıraktığını açıklamıştı.

İbrahim Büyükak'tan dikkat çeken proje! Şener Şen ile birlikte...

İLİŞKİLİ HABER

İbrahim Büyükak'tan dikkat çeken proje! Şener Şen ile birlikte...
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0