Eşinin ölümüne dayanamayan Ben Vautier'den acı haber! Saatler sonra intihar etti

Fluxus hareketiyle bilinen dünyaca ünlü sanatçı Ben Vautier'den acı haber geldi. 60 yıllık eşinin ölümüyle yıkılan Vautier, bu acıya dayanamadı ve eşinin ölümünden saatler sonra intihar ederek hayatını kaybetti.

Ben takma adıyla tanınan, İsviçre kökenli Fransız sanatçı Benjamin Vautier, felç geçiren eşi Anne'in ölümünden saatler sonra kendi canına kıydı. Grafik sanatçısı, heykeltraş ve plastik sanatçısı olan ve 1960'lı yılların sanat olarak unsurlarını kışkırtıcı tarzıyla bozmaya çalışan Fluxus hareketiyle bilinen Vautier, felç geçirerek hayatını kaybeden 60 yıllık eşinin ölümüne dayamayarak intihar etti.

Benjamin Vautier

Benjamin Vautier

EŞİ OLMADAN YAŞAMAK İSTEMEDİ

Geçtiğimiz çarşamba günü felç geçirerek yaşamını yitiren Vautier'in eşi Anne'nin ölümünün ardından yıkılan ünlü sanatçı eşinin ölümünün üzerinden saatler geçtikten sonra intihar ederek hayatını kaybetti. Annelerinden saatler sonra babalarını da kaybeden çiftin çocukları, "Onsuz yaşamak istemeyen ve yapamayan Ben, birkaç saat sonra evlerinde kendini öldürdü" ifadelerini kullandı.

Benjamin Vautier intihar

Benjamin Vautier intihar

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO:

Sanat dünyasından Filistin saldırılarına festivalde tepki! "O lanetli ırka..."

Gamze Özçelik ile dünya evine giren Boşnak asıllı aktör Reshad Strik: "Osmanlı torunuyum"

İLİŞKİLİ HABER

Gamze Özçelik ile dünya evine giren Boşnak asıllı aktör Reshad Strik: "Osmanlı torunuyum"
İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 1

anadolu.. 3 hafta önce

şimdi yalnız sonuzluktasın. Ve şu an dönüşü olmayan bir yolda öğrenmektesin, kaybettiğinin sadece eşinin olmadığı gerçeğini....