Sümer Ezgü'den Milliler'e EURO 2024 şarkısı: Antalyaspor paylaştı

Ünlü şarkıcı Sümer Ezgü, Anadolu'dan Geldik adlı şarkısını marşa çevirerek Euro 2024 Avrupa Futbol ŞAmpiyonası'nda mücadele edecek olan Milli Takım'a hediye etti.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Euro 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası heyecanı başladı. A Milli Takımımız şampiyonluk yarışacak. Ünlü rapçi Sefo'dan sonra bir Milli Takım için bir marş da Sümer Ezgü'den geldi. Burdurlu şarkıcı 'Anadolu'dan Geldik' adlı şarkısını marşa çevirerek Milli Takıma ve Türk halkına armağan etti. Milli Takıma başarılar dileyen Ezgü, "Euro 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’na katılan milli takımımız için hazırladığım Milli Takım 2024 Anadolu'dan Geldik Marşım ülkemize ve Milli Takımımız'a armağanım olsun. Tüm kalbimle kupayı Türkiye’nin kaldırmasını, A Milli takımımıza başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

SÜMER EZGÜ'DEN A MİLLİ TAKIM İÇİN MARŞ: "ANADOLU'DAN GELDİK"

Burdurlu şarkıcı Sümer Ezgü, 'Anadolu'dan Geldik' adlı şarkısını Euro 2024'te yarışacak A Milli Takım için yeniden besteledi.

SÜMER EZGÜ MİLLİ TAKIM MARŞI SÖZLERİ

Kırmızılar beyazlarla

Türkiyeyiz milyonlarla

Ayyıldızlı kaplanlarla

Anadolu’dan Geldik

İnançlıyız tek ruh beden

Omuz omuza

Haykırırız

90 milyon gençlerimize

Hep beraber

Hep beraber

Hedefimize,

Türkiye Anadolu’dan Geldik

Kupayı da almaya geldik

Tarih yazmaya geldik

Haydi haydi kaplanlar

Bizim kaplanlar

Güm güm gümlesin

Avrupa Avrupa izlesin

Türkiye gol diye inlesin

Nazar Değmesin

Birimiz hepimiz Hepimiz birimiz

Göklerdesin Ay Yıldızım Türkiye!

SÜMER EZGÜ KİMDİR?

Sümer Ezgü 1960 yılında Burdur'da doğdu. Anneannesi Selanikli Çerkes, dedesi ise Burdurludur. Babası Trabzon doğumlu olan Ezgü, Burdur Lisesi ve Ankara 19 Mayıs Gençlik ve Spor Akademisi mezunudur.

1981 yılında TRT'de ses sanatçılığı yaparak profesyonel müzik kariyerine başladı. 1990 yılında "İlvanlım" türküsüyle yılın derlemesi ödülüne layık görülmüştür. "Anadolu'dan Geldik" ve "Ege, Toros, Yörük, Türkmen Türküleri" gibi albümleriyle halk müziğine önemli katkılarda bulunan sanatçı, "Bedirik", "Yaban Gülü", "Şeker Almaya Geldim", "Sanatçıya Sitem", "Nazar Değmesin", "Alına da Gülüne" ve "Sevdan" şarkılarıyla tanınmaktadır. En son 2014 yılında "Electro Türkü House" adlı albümü piyasaya çıkardı. Bu albümden sonra  ve İstanbul'dan ayrılarak Antalya'ya yerleşti. Ezgü, Antalya'da bir sanat akademisi açarak sanat hayatına devam ediyor.

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0