Nagehan Alçı'nın iddialarına Rasim Ozan Kütahyalı'dan yanıt! Gerilim bitmiyor

Köşe yazarı ve televizyon yorumcusu Negehan Alçı geçtiğimiz yıl boşandığı eski eşi Rasim Ozan Kütahyalı'dan şiddet gördüğünü ve hukuki süreç başlattığını duyurmuştu. Geçtiğimiz günlerde Kütahyalı'nın Alçı'ya gönderdiği hakaret içeren mesajları ortaya çıkmıştı. İkili arasındaki gerilim Alçı'nın şoke eden açıklamalarıyla devam ederken Kütahyalı'dan ilk açıklama geldi.

Ünlü televizyon yorumcusu Nagehan Alçı, kendisi gibi köşe yazarı ve televizyon yorumcusu olan Rasim Ozan Kütahyalı ile 2010 yılında evlenmişti. Bu evlilikten Betül Yasemin ve Ayşe Ela adında ikiz kız çocukları olan ünlü çift, 2023'te yollarını ayırmış ve resmen boşanmıştı. 47 yaşındaki Alçı, sosyal medya hesabında korkunç gerçekler iddia etti. Ünlü televizyoncu, eski eşi Rasim Ozan Kütahyalı'dan evliliği boyunca ve hatta boşandıktan sonra dahi şiddet gördüğünü ve artık hukuki süreç başlattığını duyurdu.

Nagehan Alçı ve Rasim Ozan Kütahyalı

Nagehan Alçı ve Rasim Ozan Kütahyalı

NAGEHAN ALÇI ESKİ EŞİ KÜTAHYALI'DA ŞİDDET GÖRDÜĞÜNÜ İTİRAF ETTİ

X (twitter) hesabından paylaşım yaparak gördüğü şiddeti anlatan Nagehan Alçı şu ifadelere yer verdi:

"Klavyenin başındaki en zor dakikalarım bunlar. Yıllardır kendime itiraf edemediğim, içimde biriktirdiğim bazı gerçeklerden bahsetme vakti geldi… İnsan bazen hayatla tuhaf mücadele yöntemleri buluyor. Çeşit çeşit savunma mekanizmaları icat ediyor. Ben uzun, çok uzun yıllardır tahayyül edemeyeceğiniz boyutlarda psikolojik, fiziksel ve ekonomik bir şiddet sarmalının içinde yaşadım. Evliliğim boyunca maruz kaldığım şiddet ve korkunç boyutlardaki manipülasyonun üzerini çocuklarıma bu hikayeyi miras bırakmayayım,  böyle bir şeyle anılmasınlar, kendi mağduriyetim işimin önüne geçmesin, diyerek örttüm. En büyük pişmanlığım onca zaman yaşadıklarım sanki kendi kusurummuş gibi susmuş olmamdır. Uğradığım şiddetle kendi kendime baş etmeye çalıştım. Yıllarca bunları -kendi şahit oldukları hariç- ailemle dahi paylaşmadım. Bunun yalnızca iki istisnası var… Kardeşim Lalehan Gülle ve avukatım  Gözde Egemen, ikisi de her şeye şahit… Yıllarca korkudan boşanmaya cesaret edemedim. Korunmak için kapıya polis çağırdığımı, geldiklerinde haberlere konu oluruz çocuklar kötü etkilenir diye vazgeçip geri gönderdiğimi bilirim. 

Şimdi açıp çekmecelere bakıyorum, Gözde ile hazırladığımız 2019 tarihli boşanma dilekçeleri var…Hiç birini işleme koyamamışım…

Nihayet geçen yıl cesaretimi toplayıp sırf bu şiddet ve işkenceden kurtulmak için dava açtım fakat yine tehdit edilerek bana dayatılan boşanma şartlarını kabul ettim. Ancak boşanmakla da şiddetten kurtulamadım sevgili hemcinslerim… Her gün hakarete ve iftiraya uğramaktan, tehdit edilmekten kurtulamadım.

Ama artık susmayacağım. Gerekli hukuki süreçleri başlatıyorum. Hukuka ve adalete güvenim tam. Şayet benimle empati kuran kadınlar varsa, onlara diyorum ki sizi çok iyi anlıyorum ama lütfen susmayın! Sustukça şiddet devam ediyor. Boşansanız da ediyor.

Sizi kendi malı, yönetebileceği bir kukla gibi gören, aşağılayarak özgüveninizi ayaklar altına alan, size el kaldıran, yıllarca biriktirdiğiniz emeklerinizi sömüren, çalışmalarınız karşılığı kazandığınız tüm kazancınızı elinizden alan erkeklere karşı sesinizi yükseltin.

Yükseltelim… Dur diyelim. Yeter diyelim… Yeter!"

Nagehan Alçı

Nagehan Alçı

Eski eşi Rasim Ozan Kütahyalı hakkında hem ceza hem de 250 bin TL'lik manevi tazminat davası açan Alçı'nın dava dilekçesinde Nagehan Alçı'nın boşanma kararının ardından dahi Kütahyalı'nın ağır şiddetinden kurtulamadığı vurgulandı. Dilekçede "Artık can güvenliği de tehlikede olan müvekkil bakımından şikayet yapmak zorunlu olmuştur. İşbu dilekçemiz ekinde sunacağımız WhatsApp mesaj örnekleri ile de kanıtlayacağımız üzere davalı mütemadi olarak davacı müvekkile hakaret etmekte, davacıyı tehdit etmekte ve ayrıca kendisini polis memuru olarak tanıtmak suretiyle üçüncü kişilere mesajlar göndererek davacı aleyhine asılsız suçlamalarda bulunmakta, iftira atmaktadır." ifadelerinde yer verildi.

AĞIR HAKARET İÇEREN WHATSAPP MESAJLARI ORTAYA ÇIKTI

Dilekçede Kütahyalı'nın Alçı'ya gönderdiği iddia edilen şu mesajlar yer aldı:

  • "loser insan", "loser yaratık", "düşük seviyeli başarısız zavallı", "şımarık, küstah", "sahte ve sinsi insan", "yeteneksiz", "aptal", "cahil"

  • "köpek oldun", "köpek gibi hizmetçilik ediyorsun", "tiksiniyorum senin alaturka rezil kimliğinden", "onurlu ol, gururlu ol"

  • "Nagehan sen idiotsun, salaksın", "ruhen çirkin bir insansın”, “için çürümüş, bunamış, bunak"

28 Mayıs'ta aralarında Nagehan Alçı'nın ve pek çok gazetecinin katıldığı bir yemek davetinden sonra Kütahyalı'nın Alçı'ya hakaret mesajları gönderdiği ifade edildi. Kütahyalı'nın tanınmış bazı isimlere de küfür ettiği belirtilen dilekçede şu ifadelere yer verildi:

"Yemek davetine katıldığı için hem müvekkile hem de davette bulunan aralarında Cavit Çağlar, Aydın Doğan gibi kamuoyunda tanınmış son derece saygın kişilere ‘Sen o şerefsizlerin cumartesi masasında meze olan, onlara yalakalık eden 47 yaşında kart bir kadınsın, Cavit Çağlar başta olmak üzere tüm o...çocuklarını anasından doğduğuna pişman edeceğim', 'Git o itlere de okut cumartesi onların masasında meze olurken' demek (yazmak) suretiyle hakaret etmiştir."

"KAÇ GECE ELİMDE BIÇAKLA BANA BİR ŞEY YAPMASIN DİYE BEKLEDİM"

Nevşin Mengü'nün programına katılan gazeteci Nagehan Alçı, eski eşiyle ilgili kan donduran iddialarda bulundu. Alçı, "Ben bunları anneme dahi anlatmadım. Benim kazandığım parayı Rasim 'Sen anlamazsın' diyerek elimden alıyordu. Parayı göndermezsem ondan kurtulamazdım. Rasim tarafından ben para cahili ilan edilmiştim. Para ortak hesaptaydı ama onu boşaltmış. Bir şiddetinde eve polis çağırdım. Yaşadıklarımı sineye çektiğim için kendime çok kızıyorum. Bir süre sonra o kısır döngüye girdiğinde insan sesini çıkaramaz hale geliyor. Rasim'in öfkesi dinmediği için kaç gece elimde bıçakla bana bir şey yapmasın diye beklediğimi biliyorum. Rasim işsiz kaldığında ben baktım. Kimse onun yüzüne bakmazken ben onun herkesi arardım. Gecenin bir yarısı ben uyurken ışıkları açıp 'Beceriksiz sen benim için bir şey yapmıyorsun' derdi" şeklinde konuştu.

"ANNENİZ BU KADAR ÇİRKİN VE ŞİŞMANDI, ONU BEN YARATTIM"

Fiziksel şiddetin yanı sıra eski eşinden gördüğü psikolojik şiddetin yüksek boyutlarda olduğunu ifade eden Alçı, "Bir keresinde benden bir şey istedi ve yaptıramadı. Çok kızmıştı. Hiç unutmuyorum ve ortamdan kaçmıştım. Geri geldiğimde çocukları televizyon karşısına oturtturmuş ve benim yıllar önceki bir videomu açmış. Rasim'le evlenmeden önce gazetecilik yaptığım için arada televizyon programlarına katılıyordum. Benim böyle kötü göründüğüm bir yayını bulmuş. Şu halimden 3-4 kilo fazlayım ve çok da özenli giyinmediğim için yorgun ve paspal göründüğüm bir yayın. Onu çocuklara açmış ve beni parmağıyla göstererek 'Çocuklar işte anneniz bu kadar çirkin ve şişmandı. Onu ben yarattım' dedi." diye anlattı.

KÜTAHYALI CEPHESİ SESSİZLİĞİNİ BOZDU!

Tartışmalı boşanma sonrası Alçı'nın iddiaları sonrası sürekli arandığını söyleyen Kütahyalı, sessizliğini bozdu. Kütahyalı, "Nagehan beni kurşun yağmuruna bile tutsa iki çocuğumun annesi aleyhine tek kelime etmem. Kafamı kesseler Nagehan aleyhinde konuşmam. Prensip kararım bu. İki çocuğumuz var, şu an benim yanımdalar. Birlikte çok güzel vakit geçiriyoruz. Ben bu mesuliyetsizliği onlara karşı yapamam. Onlar artık 11 yaşında oldu her şeyi okuyabiliyorlar, izleyebiliyorlar." dedi.

ZORLA ADINA YÜKSEK LİMİTLİ KREDİ KARTI ÇIKARTMIŞ

Rasim Ozan Kütahyalı'nın evlilik birliği devam ettiği süre zarfında Nagehan Alçı'ya zorla banka evrakları imzalattığı ve Alçı adına zorla yüksek limitli kredi kartları çıkarttığı ifade edildi. Dilekçede "Rasim Ozan Kütahyalı, evlilik birliği devam ettiği sırada davacı müvekkile çok sayıda banka evrakını zorla imzalatmış, müvekkilden aldığı vekaleti de kötüye kullanarak davacı Nagehan Alçı adına çok sayıda yüksek limitli kredi kartı çıkartmış, bunların bir kısmını kendisi kullanmış bir kısmını ise müvekkilin bilgi ve onayı dışında üçüncü kişilere kullandırarak bu kullandırmadan haksız kazanç elde etmiştir. Söz konusu kredi kartlarının üçüncü kişiler tarafından kullanıldığından müvekkilin kendisine T.C. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın 261 017 ** vergi kimlik no’lu Elif D. isimli şahsa ilişkin yapılan soruşturma kapsamında tebligat gönderilerek müvekkilin ifadeye çağrılması sonucu haberi olmuştur. Davacı müvekkil gerek evlilik birliği devam ederken, gerek boşanma aşamasında, gerekse de boşanma kesinleştikten sonra bu kredi kartlarını iptal ettirmek istediğini defalarca dile getirmişse de her defasında davalı tarafından ağır şekilde tehdit ve manipüle edilmiştir. Davacı müvekkilin söz konusu kredi kartlarının borçlarının ödenerek bunların kullanıma kapatılmasına ilişkin isteğini dile getirdiği ve karşılığında davalı tarafından tehdit edildiği sayısız mesaj tarafımızdan şikayet dosyamıza sunulacaktır." denildi.

Ayrıca; "Müvekkil, davalının tehditleri nedeniyle işini dahi huzurlu bir şekilde yerine getirememektedir. Aynı şekilde davalının, kişilik haklarına aykırı eylemleri neticesinde müvekkilin itibar ve saygınlığı zedelenmiştir. Maalesef ki müvekkil bu yaşanılanlar neticesinde derin bir üzüntü, elem, ızdırap ve keder yaşamış, sürekli olarak davalı tarafından kendisine zarar verileceği korkusuna maruz bırakılmıştır. Bu nedenlerle manevi tazminat talepli işbu davayı açma zorunluluğumuz doğmuştur." ifadelerine yer verildi.

ETİKETLER

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Tepki 2 ay önce

Ne haliniz varsa görün..!