Diriliş Ertuğrul'un Osman'ı Emre Üçtepe kurban organizasyonu için Etiyopya'da

Bir döneme damga vuran Diriliş Ertuğrul dizisinde Osman karakterini oynayan genç oyuncu Emre Üçtepe, kurban bayramı organizasyonu için Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) bünyesinde Etiyopya'ya gitti.

Son yıllarda Türkiye'nin Afrika'ya açılım hareketi paralelinde çok sayıda sivil toplum kuruluşu Afrika kıtasında yardıma muhtaç insanlara hayır faaliyeti düzenliyor. Kurban bayramı dolayısıyla birçok vatandaş kurbanlarını Afrika'da kestirerek oradaki fakir fukaraya bağışlıyor. Türkiye'den çok sayıda gönüllünün yer aldığı organizasyonların sayısı gün geçtikçe artıyor. Bir dönem ekranların dikkat çeken dizisi Diriliş Ertuğrul'un Osman'ı Emre Üçtepe de bu organizasyonlardan birine katıldı.

ETİYOPYA'DA KURBAN ORGANİZAYONUNDA

TDV'nin gönüllü faaliyetlerine daha önce milli güreşçi Rıza Kayaalp, şarkıcı Murat Kekilli ve oyuncu Burak Haktanır da katılmıştı. Diriliş Ertuğrul'da canlandırdığı Ertuğrul Bey'in oğlu Osman karakteriyle seyircinin dikkatini çeken Emre Üçtepe de kurban organizasyonuna bizzat katılarak destek verdi.

"DİLİMİZE VE KÜLTÜRÜMÜZE AŞİNALAR"

Anadolu Ajansı muhabirine konuşan Üçtepe, Etiyopya'da kendisini görenlerin onu kucaklayıp sarıldığını görünce çok şaşırdığını belirtti ve "Dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi Etiyopya'da da Türk tarihi ve günümüz dizileri oldukça popüler ve izleniyor." dedi.

Üçtepe, "Bizi çok sıcak karşıladılar. Birçoğu Türkçe konuşuyor, çok şaşırıyorum. Bizim kültürümüze bu kadar aşina olduklarını görmek benim için gurur verici bir şey, seviniyorum. Teşekkür ediyorum onlara. Birçoğu hem sohbet hem fotoğraf çektirmek hem video hem de sadece Türkçe konuşmak için bizimle ilgileniyor. Bu çok mutluluk verici bir şey." şeklinde konuştu.

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0