Masterchef Türkiye'de Kuzey izleyenlere duygusal anlar yaşattı! "12 saat enkaz altındaydım"

Son zamanların en çok izlenen yarışma programları arasında yer alan Masterchef Türkiye, bu kez geçtiğimiz günlerde yayınlan bölümüyle gündeme geldi. Ünlü yarışma programında elemelere katılan Kuzey Baran Korkmaz, hayat hikayesiyle izleyenlere duygusal anlar yaşattı.

Yeni sezonuyla ekranlara gelmeye başlayan MasterChef Türkiye; Danilo Zanna, Somer Sivrioğlu ve Mehmet Yalçınkaya'nın jüri üyeliği ile yarışmacı seçmelerine devam ediyor. Yayınlanan son bölümde önlüğü kazanan yarışmacı Kuzey Baran Korkmaz anlattıklarıyla hem ekran başındakilere hem de şeflere duygu dolu anlar yaşattı. 

 MasterChef Türkiye

MasterChef Türkiye

"HİÇBİR ŞEYİ ERTELEMEMEM GEREKTİĞİNİ ÖĞRENDİM"

Yarışma esnasında Antakya mutfağını yansıtan yöresel bir tabak hazırlayan Kuzey Baran Korkmaz, 6 Şubat depremleri sırasında Hatay'da olduğunu ve ailesi ile birlikteyken enkaz altında kaldığını söyledi. 12 saat enkaz altında kalan Kuzey Baran Korkmaz;  "Hatay'da yaşıyordum. Mersin'e taşındım kısa bir süre önce depremden önce. Enkazda kaldık biz 12 saat kadar ailemle beraber. Amcamı, dedemi, kuzenimi, halamı kaybettik depremde. Aynı apartmanda oturuyorduk. Ben ve babam yaralı olarak çıktık. Yani burada olsalardı hayallerimin peşinden gitmemi isterlerdi. Hiçbir şeyi ertelememem gerektiğini öğrendim. Hayat devam ediyor. Babam da ameliyat oldu deprem sonrası 4-5 defa. Şu anda sağlıklı çalışıyor, kendisi de müzisyen." diyerek yaşadıklarını anlattı.

 MasterChef Türkiye

MasterChef Türkiye

"HATAY EN ÖNEMLİ LEZZET BAŞKENTLERİNDEN BİRİ"

Anlatılan olaylar karşısında duygularını gizleyemeyen Somer Şef "Yemeğe geçmeden önce bir meslektaşın olarak Hatay mutfağına sahip çıktığın için sana teşekkür etmek istiyorum. Bu sadece senin değil Türk kimliği altında şeflik yapan hepimizin görevi. Maalesef sorunlar listesinde yemek belki Hatay için en ön sırada değil ama Hatay en önemli lezzet başkentlerinden biri. Bence şefler olarak Hatay mutfağını tanıtmak çok önemli. Bunu tüm dünyaya tanıtmalı. Bunun haricinde yemeğin zaten siz Hataylıların Allah vergisi bir eli var. Benden sana hem yemeğine hem de duruşuna kocaman bir evet." dedi.

 MasterChef Türkiye

MasterChef Türkiye

"BENDEN SANA KOSKOCAMAN EVET!"

Danilo Şef ise yapılan konuşma karşısında "Kuzey, her şey dışında gerçekten tabak çok lezzetli çok güzel. Tabağını mükemmel yapmak için hepsini aynı boy doğraman ve güzelleştirmen çok iyi. Benden sana koskocaman bir evet." ifadelerini kullandı.

 MasterChef Türkiye

MasterChef Türkiye

"12 GÜNE YAKIN KALDIM"

En son değerlendirmeyi yapan Mehmet Şef, o süre zarfında Hatay'da olduğunu söyleyerek orada yaşadıklarını aktardı. Mehmet Şef; "Çok ilginç bir şey var Hatay'da. 12 güne yakın kaldım ben Defne'de. O kadar şeye rağmen bize sofra kurmaya çalıştılar. O çok kocaman yürekli insanlar ellerindeki şeyleri biz yardım ediyoruz diye değil... Hatay'a buradan kocaman selamlarımızı gönderiyoruz. Yemeğe gelince bence humusun kıyman bence çok lezzetli ama şunu bilmeni istiyoruz, bundan sonraki etaplarda daha çok çalışman gerekecek. Ama bu yemeğe gelince çok lezzetli, çok dengeli, eğer bir yöresel yemekle gelinecekse böyle tam yapılıp gelinme ki bizim de kafamızda herhangi bir soru işareti kalmasın. Tebrik ediyorum ve ben de evet diyorum." dedi.

Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0