Rus milletvekilden Türk dizilerine sert tepki! "Acilen yasaklanmalı"

Rusya'da Duma milletvekili Vitaly Milonov, ülkesinde yayınlanan Türk dizilerine ilişkin gündem olan açıklamalarda bulundu. Milonov, Rus kadınlarına Türk erkeklerle bir aile kurma umutları oluşturduğunu ve ülkede yasaklanması gerektiğini söyledi.

Türk dizileri Asya'dan Avrupa'ya, Amerika'dan Latin coğrafyasına; dünyanın pek çok ülkesine ihraç ediliyor. Dört bir yanda popüler hale gelen Türk dizilerinin seveni de sevmeyeni de çok. Rusya'da bir milletvekili, Türk dizilerinin Rus aile yapısına olumsuz etkilerine işaret ederek Rusya'da yasaklanması gerektiğini belirtti.

Rusya'da çok sayıda Türk dizisi yayınlanıyor ve bu diziler toplumda büyük bir etki uyandırıyor. Türk oyuncular her gün daha da popüler oluyor. Bu durum toplumsal tartışmayı da beraberinde getirdi. Türk dizilerin ülkesindeki popülaritesinden rahatsız olan milletvekili Vitaly Milonov, dizilerin gerçek Türkiye yerine hayali bir Türkiye imajı oluşturduğunu ve Türkiye'yi peri masalı ülkesi gibi göstererek özellikle Rus kadınlarını çektiğini söylüyor.

Vitaly Milonov

Vitaly Milonov

TÜRK DİZİLERİ RUSYA'DA TEPKİ ÇEKTİ

Rus kadınlarını Türk çapkınlardan korumak gerektiğini düşünen Milonov, Türk aktörleri "beceriksiz", "ucuz", "Natasha yiyenler" ve "kebap tüccarları"; dizileri ise "baştan sona yalan" olarak nitelendirdi. Bu nedenle Türk dizilerinin acilen ülkede yasaklanması gerektiğini vurguladı. Türk dizilerinin Rus dizileriyle yarışmasının şaşkınlığını yaşayan Milonov, Duma meclisinde Aile, Babalık, Annelik ve Çocukluk Koruma Komitesi Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor.

ETİKETLER

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0