Kadınlar liginde trans birey tepkisi! Paris'te skandallar bitmiyor

2024 Paris Olimpiyatları'nda boks müsabakalarında yaşanan skandal sosyal medyada gündem oldu. Trans birey olduğu söylenen ve geçtiğimiz yıl cinsiyet uygunluk testini geçemediği için Kadınlar Boks Ligi'nden elenen Cezayirli boksör Imane Khelif, sosyal medyada tepki çekmeye devam ediyor. Khelif, yarı finalde Türk Milli boksör Busenaz Sürmeneli ile karşılaşabilir.

LGBT propagandası ile skandal bir açılış töreniyle başlayan Paris Olimpiyatları, şimdi de yeni bir skandalla gündeme geldi. Kadın boks müsabakasında İtalyan sporcu Angela Carini ile eşleşen Cezayirli Imane Khelif, trans birey olarak kadınlar liginde dövüştüğü gerekçesiyle büyük tepki çekti. Maçın daha ilk dakikasında Khelif'ten aldığı sert darbe sonrası maçtan çekilen İtalyan sporcu Carini, maç sonrası daha önce hiç bu kadar sert bir darbe almadığını söyledi. Öte yandan Cezayirli boksör Khelif, 2023 yılında Dünya Kadınlar Boks Ligi'nden cinsiyet uygunluk testini geçemediği için elenmişti.

Cezayirli boksör Imane Khelif ve İtalyan boksör Angela Carini

Cezayirli boksör Imane Khelif ve İtalyan boksör Angela Carini

PARİS'TE SKANDALLAR BİTMİYOR

Biyolojik olarak erkek olan Imane Khelif, İtalyan boksör Carini ile eşleşti ve maçın ilk dakikasında Carini'ye sert bir darbe indirdi. Darbenin ardından İtalyan sporcu maçtan çekildi. Maçtan çekilmek durumunda kalan Carini ise, Khelif'in galip ilan edilmesinden sonra gözyaşlarına hakim olamadı.

Busenaz Sürmeneli

Busenaz Sürmeneli

Khelif'in olimpiyatlardaki varlığı sosyal medyada tepki çekerken Milli boksör Busenaz Sürmeneli de yarı finale kalması halinde Khelif ile eşleşebilir.

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 3

barış 1 ay önce

avrupa medeni mi şimdi :D

Ali Haydar 1 ay önce

Ucubelik burada netleşiyor. Bunlar kadın mı erkek mi sayılacak? Kadın sayarsan kadın yarışlarına da alman gerekir. Hadi bakalım

guney 1 ay önce

Hakemden bile daha erkek duruyor.