ABD'li siyahi tenisçi Serena Williams Fransa'da restorana alınmadı

Ünlü tenisçi Serena Williams, Fransa'nın başkenti Paris'te restorana alınmadığını söyledi. Restoranlara alınmama olayının daha önce çok kez başına geldiğini belirten siyahi sporcu, sosyal medyadan tepki gösterince restoran özür dilemek zorunda kaldı.

Fransa'nın başkenti Paris, yine ayrımcı bir olaya sahne oldu. ABD'li siyahi tenisçi Serena Williams, çocuklarıyla birlikte bir restoranın terasında yemek yemek istedi. Ancak restoran çalışanları tarafından içeri alınmadı. Sosyal medya hesabı üzerinden duruma tepki gösteren emekli tenisçi, daha önce de benzer şeyler yaşadığını ama ilk kez çocuklarıyla birlikteyken başına geldiğini belirtti.

SİYAHİ TENİSÇİ RESTORANA ALINMADI

Ünlü sporcu, 2024 Paris Olimpiyatları dolayısıyla bulunduğu Paris'te çocuklarıyla birlikte Fransa'nın meşhur restoranlarından biri olan The Peninsula'da yemek yiyecekti fakat içeri alınmadı.

42 yaşındaki sporcu X (twitter) hesabından tepki göstererek "Daha güzel yerlerdeki boş restoranların terasında yemek yememe izin verilmemişti ama asla çocuklarımla değildim. Her şeyin bir ilki vardır." dedi.

ÖZÜR DİLEDİLER

Restoran tarafından konuyla ilgili olarak, "Sevgili Williams, Bu gece yaşadığınız hayal kırıklığı için en derin özürlerimizi kabul edin. Ne yazık ki, çatı katı barımız tamamen doluydu ve gördüğünüz tek boş masa, tamamen dolu olan gurme restoranımıza aitti" şeklinde açıklama yapıldı.

ETİKETLER

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 2

Cahil Birisi 1 ay önce

Kafa tascı zihniyet. Yazıklar olsun fransa, yazıklar olsun insan ayrımcılığı.

Ersin 1 ay önce

Ya buraya krallar felan geliyor rezervasyonlar 2-3 ay dolu geçiyor 3 michelinli aşçılar çalışıyor kim takar willemsi almazlar abi rezervasyonsuz adamı içeri Fransa da çoğu restauranta elini kolunu sallayıp rezervasyonsuz giremezsin hatta bir milyarderde gelmiş girememiş satın almak istemiş fiyatından 3 katını vermek istemiş satmamışlar sahipleri saten 150 yıldır oradalar