İsrail'den Bassem Youssef'e sanal saldırı! Twitter hesabı kapatıldı

7 Ekim'den beri Filistin'e verdiği destekle bilinen Mısır asıllı Amerikalı komedyen Bassem Youssef'in X (twitter) hesabı kapatıldı. İsrail Devleti'nin resmi X hesabı, ünlü komedyenin kapatılan hesabının ekran görüntüsünü alarak "güle güle" mesajı yayınladı.

İsrail'in Filistin halkı üzerinde uyguladığı soykırıma karşı duruşuyla dikkat çeken ünlü komedyen Bassem Youssef, sosyal medya paylaşımlarıyla ve katıldığı yayınlardaki sözleriyle de Filistin'e olan desteğini sürekli gösteriyordu. Kasım 2023'te İngiliz sunucu  Piers Morgan'ın programına konuk olduğunda yaptığı konuşma ile dünya basının ilgisini çekmişti. Ünlü komedyenin 11,7 milyon takipçili X (twitter) hesabı 20 Ağustos günü kapatıldı.

ÜNLÜ KOMEDYENE SANAL SALDIRI

Bassem Youssef'in hesabının kapatılmasının ardından paylaşımda bulunan İsrail resmi X (twitter) hesabı, ünlü komedyenin hesabının kapatıldığını gösteren ekran görüntüsü alara "bye" (güle güle) notunu yayınladı.

İsrailin Bassem Youssef paylaşımı

İsrailin Bassem Youssef paylaşımı

SON PAYLAŞIMI NE OLMUŞTU?

Youssef, hesabı kapatılmadan önce şu gönderiyi yayınlamıştı:

"Antisemitizm eskiden insanın kanını donduran bir suçlamaydı. Bunun insanları korkutmak ve konuşulmasını engellemek için kullanılan bir korku taktiği olduğunu bir çok insanın şimdi anladığını görüyorum. Antisemitizm iddiası insanları sindirmek için aşırı kullanılmış ve suistimal edilmiştir. Hala o Siyonistler tarafından antisemit olarak adlandırılmaktan korkuyor musunuz? Oy verin ve yorumlarda bana söyleyin. Hayır, artık umurumda değil. Ya da: evet hala korkuyorum".

Bassem Yousef paylaşımı

Bassem Yousef paylaşımı

Bassem Youssef'un hesabının neden kapatıldığına ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı. X Yardım Merkezi'nde "Bir hesap başkalarına tehdit gönderme veya (başka) bir hesabı taklit etme gibi kötüye kullanım içeren davranışlarda bulunduğunda, hesabı geçici olarak veya bazı durumlarda kalıcı olarak askıya alabiliriz." ifadesi yer alıyor. Yanı sıra, sosyal medya kullanıcıları tarafından, X sosyal medya platformunun kimi fikirleri özgürce yayınlarken kimilerini ise susturmasının onun ikiyüzlülüğüne işaret ettiği şeklinde yorumlandı. Ayrıca İsrail'in müdahalede bulunarak ünlü komedyenin 19.08.24 tarihli bu gönderisine tepki olarak hesabını kapattırdığı düşünülüyor.

Ceylan'ın milyonluk bebeği göz kamaştırdı! Aldığı teknenin fiyatı dudak uçuklattı

İLİŞKİLİ HABER

Ceylan'ın milyonluk bebeği göz kamaştırdı! Aldığı teknenin fiyatı dudak uçuklattı

ETİKETLER

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0