Sibel Can mahkemelik oldu! Maddi ve manevi zarar uğradığını söyledi

Ünlü şarkıcı Sibel Can, 83 şarkısının izinsiz bir şekilde dijital müzik platformlarında yayınlanması gerekçesiyle, yayıncı müzik şirketine dava açtı.

14 yaşındayken sahne hayatına başlayan ve 90'lı yıllarda büyük çıkış yakalayan şarkıcı Sibel Can, aktif müzik kariyerine hâlâ devam ediyor. Ünlü şarkıcı, 83 şarkısının izinsiz dijital mecralarda kullandığı iddiasıyla Avrupa Müzik ve Bonus Müzik şirketlerine dava açarak izinsiz kullanımın durdurulması ile maddi ve manevi tazminat talep etti.

MAHKEMELİK OLDU

İddiaya göre söz konusu müzik şirketleri Sibel Can’a ait, ‘Şarkılarda Senden Yana’, ‘Bu Devirde’, ‘Daha Yolun Başındayım’, ‘Sibel Can Şarkıları’ ve ‘Sibel Can-1995-2000 Box Set’ isimli albümlerde yer alan toplam 83 şarkıyı izinsiz bir şekilde dijital müzik platformlarında yayınladı. Bunun üzerine harekete geçen Sibel Can, avukatları Ergin Akçay ve Levent Polat aracılığı ile İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkemeye sunulan dilekçede şu ifadelere yer verildi:

Sibel Can

Sibel Can

"İki şirketin bu hukuka aykırı eylemi nedeniyle Sibel Can, telafisi imkânsız maddi ve manevi zararlara uğramaktadır. Sibel Can’ın uğradığı maddi ve manevi zararın tazmini için her türlü talep ve dava hakkımızı şimdilik saklı tutuyoruz. Müvekkilin hak sahibi olduğu davaya konu şarkılar üzerinde yapılan tecavüzün tespitini istiyoruz. Davalıların bu izinsiz kullanımının durdurulmasını, haksız tecavüzün önlenmesini ve söz konusu dijital platformlara erişimin engellenmesini talep ediyoruz."

DAVANIN REDDİNİ İSTEDİLER

Avrupa Müzik ile Bonus Müzik şirketleri karşı dava açarak Sibel Can'ın açtığı davanın reddini istedi. Sibel Can'ın dava konusu müzik eserleri üzerindeki kullanım hakkı yetkisini tam ruhsat şeklinde meslek birliğine devrettiği ve bu nedenle dava açma yetkisi bulunmadığı belirtildi. Buna göre "söz konusu şarkılara ait dava açma hakkı ve yetkisi meslek birliğine aittir" denildi.

Film gibi olay! 'Sen kömürcü Orhan'ın oğlu değil misin' sözüyle milyonluk servete ortak oldu

İLİŞKİLİ HABER

Film gibi olay! 'Sen kömürcü Orhan'ın oğlu değil misin' sözüyle milyonluk servete ortak oldu
Türkan Şoray'dan dikkat çeken açıklama! "Çok da özledim"

İLİŞKİLİ HABER

Türkan Şoray'dan dikkat çeken açıklama! "Çok da özledim"

ETİKETLER

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0