Mesut Özil Üsküdar'da cami temizlerken görüntülenmişti! Cami imamı ilk kez konuştu

Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil, Üsküdar'da cami temizliğine yardım ederken görüntülendi. Özil'in o o görüntüleri sosyal medyada kısa sürede yayıldı.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Futbol oynadığı yıllarda başarılı performansıyla dikkat çeken Mesut Özil, şimdilerde ticaretle ilgileniyor ve kendi markalarının patronu. Türk ve Müslüman kimliğini gizleme ihtiyacı duymayan ve gerek saha içinde gerekse de sosyal medya paylaşımlarıyla kimliğini göstermekten çekinmeyen eski futbolcu bugünlerde İstanbul'da.

CAMİ TEMİZLİĞİNE YARDIM ETTİ

Futbolu bıraktıktan sonra kameralardan uzakta yaşamayı tercih eden Özil, Üsküdar'da bulunan Şemsi Ahmet Paşa Camii'nde yapılan temizliğe yardım etti.

Ünlü isim, cami halılarını elektrikli süpürge ile süpürürken görüntülendi. Video, sosyal medyada yayınlanmasının ardından kısa sürede gündem oldu.

"CAMİMİZİN EŞRAFINDAN"

Bir vatandaş tarafından çekilen ve sosyal medyada takdir toplayan görüntülerden sonra Şemsi Paşa Camii İmamı Ömer Faruk Güvenir ilk kez konuştu:

"Mesut Özil Bey kardeşimiz, bizlerin camisine ilk defa gelen, ilk defa ziyaret eden bir kişi değil. Mesut Özil Bey kardeşimiz, bizim camimizin eşrafından, camimize namazlarını eda etmek için gelen, gerekli ziyaret için gelen bir kardeşimiz, bir cami cemaatimiz. Kendisi ve arkadaşları bizlerden camiyi temizleme talebinde bulundular. Bizler de bunu memnuniyetle karşıladık. Pazartesi günü akşam camimizi yatsı namazından sonra arkadaşlarıyla beraber temizlediler. Akabinde de halılarımızı temizlemek, yıkamak için bizlerden bir vakit isteyip ayrıldılar. Dün akşam da camimizin halılarını yıkadılar. Dünyada isim bulmuş bir kardeşimizin, bir Müslüman kardeşimizin camimizin hizmetkarlığını talep etmesi, Hak Teala tarafından dünya ve ahirette saadet ve selamete nail edileceği gibi gerek bizler gerek halkımız tarafından da memnuniyetle karşılanmıştır".

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Süleyman BÜLBÜL 3 hafta önce

Bu davranış bir kişinin kendini aştığını ve insani değerler açısından saygınlığı hak edecek bir seviyeye eriştiğini gösterir. Tebrik ederim.