Böyle aşiret düğünü ne görüldü ne duyuldu! Toplanan paralar saymakla bitmedi

Hakkari'de gerçekleştirilen düğüne binlerce kişi katıldı. Düğünde geline ve damada takılan para ve altınlar yok artık dedirtti.

Hakkari-Van kara yolu üzerinde bulunan Çanaklı köyünde ikamet eden Jirkii aşireti kanaat önderi Şakir Adıyaman'ın oğlu Serdar Adıyaman ile Dilan Çiftçi çifti, dillere destan bir düğün töreni ile dünya evine girdi.

BİNLERCE DAVETLİ KATILDI

Dilan ile Serdar çiftinin düğün törene aşiret liderleri, kanaat önderleri, il, ilçe, belde belediye başkanları, askeri erken, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri, yurt içinden ve yurt dışından binlerce davetli katıldı.

DESTE DESTE PARA BALYALARI, KİLOLARCA ALTIN

Düğünün gerçekleştirildiği alanda, aşiretin geleneklerine uygun olarak takı masası kuruldu. Davetlilerin isimlerinin söylenip taktıkları para miktarının ifade edildiği düğünde, masaya konulan para balyaları yaklaşık 15 kişi tarafından sayıldı.

TAKILAN TAKILAR DUDAK UÇUKLATTI

Sayma işleminin ardından takılan paranın 5 milyon 150 bin TL olduğu açıklandı. Geline ise 5 kilo altın takıldığı belirtildi.

Damadın babası kanat önderi Şakir Adıyaman, gerek düğünlerde gerekse taziyelerde olan birlik ve beraberlik ruhunun geçmişten gelen bir kültür olduğunu belirterek, "Düğünümüze iştirak eden tüm davetlilere teşekkür ederim" dedi.

Damadın sağdıcı iş adamı Mikail Adıyaman ise bu mutlu günlerinde kendilerini yalnız bırakmayan davetlilere teşekkür ederek, "Yurt içinden ve yurt dışından gelen misafirlerimiz bizi ziyadesiyle mutlu etti. Düğünümüze iştirak eden herkese teşekkür ediyoruz" dediler.

Nicole Kidman'a ödül töreni öncesi acı haber! Aldığı haberle yıkıldı

İLİŞKİLİ HABER

Nicole Kidman'a ödül töreni öncesi acı haber! Aldığı haberle yıkıldı
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 5

Garip 1 ay önce

Doçentim dünya kadar uluslararası ve ulusal yayınım var. Bu kadar parayı şimdiye kadar bir arada göremedim. Kızıma bir eczaneyi devralıp açacak param bile yok. Üstelik ne kumarım ne gece hayatım ne de fuzuli bir harcamam olduğu halde. Bu nasıl bir dünya.......

Ehh 1 ay önce

bizene, faydası varmı ki ...

Kılavuz 1 ay önce

Bu şehirlerde yaşayanlar ne diyorlardı seçim zamanında, millet aç diyorlardı. Şimdi görüyoruz ne kadar aç olduklarını.

kılıç 1 ay önce

narinler ölmesin

delidumrul 1 ay önce

devletin yerinde olsam bunların tüm altınlarına el koyarım ne ulan bu. nerden bu paralar kardeşim. sonra kaçak elektirik yakarlar yuh