Pink Floyd üyesi David Gilmour'un yeni şarkısındaki Türkiye detayı! "Alışılmamış bir tat kattı"

Dünyaca ünlü rock grubu Pink Floyd'un üyelerinden ve gitarist David Gilmour, en son çıkardığı albümündeki bir şarkısında Türkiye'den satın aldığı bir enstrümanı kullandı. Ünlü müzisyen çalgının hikayesini de anlattı.

78 yaşındaki müzisyen geçtiğimiz aylarda yeni albümü 'Luck and Strange'ı yayınladı. Gilmour, bu albümünün, 1973'te çıkardığı en meşhur albümünden beri en iyi albüm olduğunu söyledi. Ünlü müzisyen bu albümde Türkiye'den satın aldığı ve Türk müziğine ait özel bir ses olan bir çalgı kullandı.

David Gilmour

David Gilmour

ŞARKISINDA TÜRK SESİ KULLANDI

David Gilmour, albümde yer alan 'Sing' adlı şarkısında cümbüş kullandı. Telli bir çalgı olan cümbüş, ilk kez Üsküp doğumlu bir müzisyen olan Zeynel Abidin Cümbüş tarafından 1930 yılında geliştirildi.

Türkiye ziyaretinde cümbüşle tanışan ve sesini çok garip bulan Gilmour, sonrasında onu çalmaya başlamış ve şarkısında kullanmaya karar vermiş.

David Gilmour

David Gilmour

Sosyal medya hesabından cümbüşü tanıtan müzisyen, cümbüşle tanışma hikayesini şöyle anlatıyor:

"Bu 12 telli bir Türk banjosu. Türkiye’de bir kasabada enstrüman ve turistik ürün satan bir dükkandan aldım. Çalmayı denedim; sesi çok garipti. Çalmam kesinlikle imkansız, diye düşündüm. Ama garip bir şekilde alışıyorsunuz".

Ünlü şarkıcı, cümbüşün Sing şarkısına 'alışılmamış bir tat' kattığını belirtti.

Ankaralı Turgut'un son hali gündem oldu! Kanser tedavisi görüyordu

İLİŞKİLİ HABER

Ankaralı Turgut'un son hali gündem oldu! Kanser tedavisi görüyordu
MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 2

Hey You 6 gün önce

Erzincan'da hava alayı hizmet bölüğünde askerken, Turan adında Tokat'lı bir çavuş vardı o Cümbüş çalardı, Gıygıycı Turan Çavuş, kulakları çınlasın. David'de iyi çalar, yeteneklidir. Pink Floyd nede olsa.

Kul insan 6 gün önce

1900 yıllarda Gertrude Bells, Lawrence Kamal AtaYahudiRum vs ajanlar ile Müslümanlara büyük darbeler zararlar vermiştir. Şimdi ise hem şahıslar hem kurumlar ile çok yerleri işgal ettiler. Net söylüyorum Yahudiler ve İnglizler varlığı yok edilmelidir yoksa zayiat çok olur çünkü büyük savaşa çekiliyoruz.