Gelen eleştirilere yanıt veren İdil Bilgen yaptığı açıklamalarla yeni bir polemiğe neden oldu!

2024 Miss Turkey güzellik yarışmasında birinci olan İdil Bilgen, sosyal medyada bir dizi tartışmayı da beraberinde getirmişti. Hakkında yapılan olumsuz yorumlara ilk kez cevap veren Bilgen, televizyon programında yaptığı açıklamalarla sosyal medyada yeni bir polemiğe kapı araladı.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

11 Eylül akşamı gerçekleştirilen Miss Turkey 2024 finalinde Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu İdil Bilgen, 20 finalisti geride bırakarak birinci olmuştu. Yarışma sonuçlarının açıklanması üzerine sosyal medyayı ikiye bölen İdil Bilgen, sanat camiasının hakkında yaptığı olumsuz açıklamalar üzerine sessizliğini bozarak yeni bir polemiğe neden oldu. Genç kadının o sözleri sosyal medyada adeta eleştiri yağmuruna tutuldu. 

SESİZLİĞİNİ BOZDU!

Konuk olduğu bir televizyon programında dikkat çekici açıklamalarda bulunan tescilli güzel İdil Bilgen; "Ben bir Türk kadınıyım. Türkiye’yi temsil etmek üzere bu unvanı aldım ve çok mutluyum, gurur duyuyorum. Ülkemizde kadın ve çocuk cinayetleri gibi çok acı olaylar yaşanırken, bana yazılan negatif yorumları insanların kendi boşluğuna veriyorum. Bilgi sahibi olmayıp fikirleri olan insanlar bunlar. Onların yorumlarını hiç önemsemiyorum. Ben çağdaş bir Türk kadınıyım ve ülkemizi Miss World’de asaletle, zarafetle temsil edeceğim." şeklinde konuştu. 

İdil Bilgen

İdil Bilgen

"BENİM BİR MİSYONUM VAR!"

Aldığı olumsuz yorumlar nedeniyle sosyal medya hesaplarını kapatmayı düşünmediğini ve böyle bir adıma gerek de duymadığını söyleyen İdil Bilgen; "Sosyal medya büyük bir platform. Herkesin istediğini söylemekte özgür olduğu bir yer. Çok ilgilenmiyorum açıkçası. Benim bir misyonum var ve aldığım bu unvanı pozitif projelere harcamayı tercih ederim." dedi. 

 İdil Bilgen

İdil Bilgen

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR!

Sözlerine Türkiye gündeminde yer alan kadın ve çocuk cinayetlerine dikkat çekerek devam eden İdil Bilgen; "Şu an ülkemizde kadın ve çocuk cinayetleri gibi birçok acı yaşanırken bana yazılan negatif yorumları insanların kendi boşluğuna veriyorum. Bilgi sahibi olmayıp fikirleri olan insanlarımız bunlar. Yorumları hiç önemsemiyorum." şeklinde konuşarak açıklamalarıyla yeni bir polemiğe neden oldu. Birçok sosyal medya kullanıcısı, İdil Bilgen'in sözlerini kibirli bulurken yapılan açıklamaların da aldığı eleştirilerle bir alakası olmadığını dile getirdi. Sanat camiasından birçok ünlü isim ise yaptıkları sosyal medya paylaşımlarıyla konuya ilişkin yorumlarını aktardı.

Çağla Şıkel

Çağla Şıkel

ESKİ GÜZELLERDEN DESTEK GECİKMEDİ!

1997 Miss Turkey birincisi Çağla Şıkel "Bir genç kıza yapılan bu şiddeti ve buna kahkahalarla eşlik eden herkesi kınıyorum" sözleriyle Bilgen'e olan desteğini dile getirdi.

Nebahat Çehre paylaşımı

Nebahat Çehre paylaşımı

"YOLU BAHTI AÇIK OLSUN"

1960 Miss Turkey birincisi Nebahat Çehre ise sosyal medya hesabından İdil Bilgen'in fotoğrafını paylaşarak "Ben kızımızı çok beğendim. Yolu, bahtı açık olsun" notunu düştü.

Yarışmanın jürilerinden olan Gizem Karaca, İdil Bilgen'in favorisi olduğunu dile getirdi ve "Çok donanımlı, güzel bir kız. Bu benzetmeler benim zamanımda da yapılmıştı. Ben bunlara üzülüyorum" dedi. Bülent Ersoy'un sözlerine ilişkin görüşü sorulan Karaca, "İdil’e yapılan zorbalık. Hoşuma gitmiyor. Beni Bülent Hanım’la polemiğe sokmayın" şeklinde konuştu.

Bülent Ersoy

Bülent Ersoy

BÜLEN ERSOY İSE ELEŞTİRENLER ARASINDA YER ALDI!

Miss Turkey güzeli seçilen İdil Bilgen hakkında eleştiride bulunan isimlerden biri de Bülent Ersoy oldu. Ersoy, "Büyükelçi beni bağlamaz da... Bu çocuk biraz erkek suratlı, Şabaniye gibi... Onu bilemem ben, genç çocuk ama kırmayalım tabii, üzmeyelim çocuğu. Biraz hatları erkeksi." ifadelerini kullandı.

Miss Turkey Başkanı Can Sandıkçıoğlu

Miss Turkey Başkanı Can Sandıkçıoğlu

DİKKATE ALINAN KRİTERLERİ SAYDI!

Katıldığı bir TV programında Miss Turkey 2024 ile ilgili konuşan Miss Turkey Başkanı Can Sandıkçıoğlu, İdil Bilgen hakkında merak edilen o soruya yanıt verdi. Miss Turkey Başkanı Can Sandıkçıoğlu; "Bizim aradığımız şey, yüz ve vücut güzelliği ile hiç alakası olmayan bir şey... Ama kızlarımızın nedense hepsinin yüzleri de vücudu da güzel... Biz, Türkiye'yi bir dünya insanı, çeşitli kültürleri tanıyabilen, öğrenebilen, kendini geliştirebilen, mümkünse birkaç lisan konuşabilen, donanımlı, amacı olan, yardımsever, ülkesinin elçisi olmak isteyen insanlardan seçiyoruz. Kriterlerimiz bunlardır." dedi.

Gazeteci Ertuğrul Özkök

Gazeteci Ertuğrul Özkök

"GÜZELLİK YARIŞMASINA BİR DEVRİM YAPTILAR"

Türkiye güzeli değil de bir kültür ataşesi seçtiklerini ileri süren Miss Turkey Başkanı Can Sandıkçıoğlu'nun yorumu üzerine Gazeteci Ertuğrul Özkök ise "Önceki gece bir devrim yaptılar. Güzellik yarışması ölçülerini değiştirdiler." diyerek önceki yıllara kıyasla bir değişimin söz konusu olduğuna dikkat çekti. 

Ahmet Hakan

Ahmet Hakan

"GÜZELLİK GÖRECELİDİR"

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan da bugünkü köşe yazısı sırasında İdil Bilgen'in Miss Turkey birincisi olması hakkında düşüncelerini dile getirdi. Ahmet Hakan; "Güzellik görecelidir. Doğrudur. Güzellik tabii ki görecelidir. Sana göre güzel olan bana göre güzel olmayabilir. Senin güzel dediğine ben güzel demeyebilirim. Bunların hepsi doğru. Ama şöyle bir doğru da var: Güzellik görecelidir ancak çok da göreceli değildir. Göreceliliğin bir haddi hududu vardır. Sonsuz değildir yani. Bir asgari müşterek vardır güzellik konusunda. Son 'Türkiye Güzeli' olayının benim açımdan yorumu budur." şeklinde konuştu.

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 25

alaattin türkoğlu 2 gün önce

tamam da kardeşim. kültür güzeli seçeceksen neden bikini, mayo giydirdin kıza. ha, benim yarışma tercihim kültür, bilgi ve birikim üzerine bir güzellik yarışması olsun. en güzeli bu olur. ona da bikini giydirmem tabii ki.....

Malatya 2 gün önce

Hanfendi kazanmış güzellik yüzde olmuyor sanat zarafet ve bilgi beceri tecrübeyle oluyor enazından tıpı bitirmiş Türkiyeyi gururla temsil etmiştir

Tepki 2 gün önce

Biz kabul etmiyoruz,eden etsin.Ahlaksız Türk kadını olamaz..!

İsmail 2 gün önce

Bunların tümü mahalle baskısı.... Dayatmalara, baskılara ve hakaretlere her daim karşıyım. Elbette ki her kişi ve Kurum fikrini söylemelidir lakin dayatma ve en doğru bizim doğrumuz deme ve hakaret etme hakkı olamaz .....

Koç 2 gün önce

Bende ilkbakışta güzel ama erkeksi duruşu var dedim bülent ersoyda benzer cümle kullandı artık adamın varsa güzel seçiliyorsun galiba bir güzel olsa ne olur çirkin olsa ne olur

Yorumların Tümünü Okuyun