Şarkıcı Metin Arolat'ın ölümüne ilişkin çarpıcı iddia! Aldığı kokteyl serumun etkisi var mı?

Geçtiğimiz günlerde sahnede kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden ünlü şarkıcı Metin Arolat, ile ilgili ortaya atılan iddia gündem oldu. Sahneye çıkmadan önce Arolat’a evinde serum takıldığı ortaya çıkıntı. Yaşana bu durum sonrası, gözler ‘evde sağlık hizmeti’ adı altında damardan yapılan takviyelere çevrildi. Aldığı kokteyl serumun etkisi var mı? İşte uzman isimden dikkat çeken açıklama...

52 yaşındaki şarkıcı Metin Arolat, İstanbul'da sahne aldığı mekanda kalp krizi geçirip hayatını kaybetmişti. Arolat’ın beklenmedik ölümünün ardından, arkadaşı Kaan Öztürk’ün “Sahne öncesi evinde serum takviyesi almış” sözlerinin ardından dikkatler son yıllarda oldukça yaygın şekilde tüketilen bu serumlara çevrildi. Arolat’ın ani ölümünde söz konusu serumun etkisine ilişkin herhangi bir açıklama veya bilgi paylaşılmadı. Peki uzmanlar son dönemde yaygın olarak herkes tarafından yapılan bu serumlar hakkında ne düşünüyor?

Metin Arolat

Metin Arolat

Uzmanlar, bilinçsiz kullanılan serum takviyelerinin tehlikeli olabileceği konusunda uyarılarda bulunarak, “Kalbe direkt etkisi var, kalp krizine neden olabiliyor” dedi.

"HER İLACA KARŞI ALERJİ GELİŞEBİLİR, EVDE YAPILMASI YANLIŞ"

Hürriyet’e konuşan Acil Tıp Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Semih Korkut, "Hastane koşullarında verilmeyen tüm ilaçlar ciddi risk taşıyor. Her ilaca karşı alerji gelişebilir. Müdahale edilemeyecek durumlarda serum verilmesi doğru değil. İlaç verilir verilmez ortaya çıkan alerjilerde solunum kapanabilir ve müdahale edilmezse ölüm gerçekleşebilir. Geç alerjik reaksiyonlar ise birkaç saat sonra ortaya çıkabilir. Damardan alınan vitaminlere karşı da alerji gelişebilir. Damar ya da kas içi uygulamalar uygun şartlarda yapılmalı. Evde yapılması çok büyük yanlış" diyerek risklere karşı uyardı.

"KALP KRİZİ ŞİKAYETLERİ SOĞUK ALGINLIKLA KARIŞTIRILIP BU VİTAMİNLERE BAŞVURULUYOR, BUNLARIN KALBE DİREKT ETKİSİ VAR!"

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir de, "Kendini yorgun hisseden, internetten dahi vitamin karışımı almak istiyor. Bu doğru değil. Dışarıdan alınan maddeye vücudun nasıl tepki vereceğini bilemiyorsunuz. Bunların kalbe direkt etkisi var. Ritim bozukluğuna, hatta kalp damarlarını kasarak kalp krizine neden olabiliyorlar. Ayrıca insanlar kalp krizi şikâyetlerini soğuk algınlığı halsizliği zannederek de bu vitaminlere başvurup hata yapabilir. Kırgınlık, halsizlik veya terleme ile gelen kalp krizlerinde insanlar soğuk algınlığı yaşadığını zannedebilir. Hele ki kalp hastalığı, hipertansiyon, diyabeti olanlarda bu tarz takviyeler daha riskli."

Barış Arduç ve Gupse Özay'ın 2 milyon dolara ev aldığı iddia edilmişti! İlk açıklama geldi

İLİŞKİLİ HABER

Barış Arduç ve Gupse Özay'ın 2 milyon dolara ev aldığı iddia edilmişti! İlk açıklama geldi

ETİKETLER

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0