Naomi Campbell'dan skandal hamle: Yardım paralarını lüks harcamalarına saçmış!

Dünyaca ünlü model Naomi Campbell'a kendi kurduğu "Fashion for Relief" isimli yardım kuruluşunun fonlarını usulsüz harcadığı gerekçesiyle dava açıldı. Söz konusu bağışları lüks harcamaları için kullandığı tespit edilen Campbell'ın kurumu hayır kurumları sicilinden çıkarıldı.

Dünyaca ünlü moda ikonu Naomi Campbell'in 2005 yılında yoksullukla mücadele amacıyla kurduğu "Fashion For Relief" hayır kurumuyla ilgili usulsüzlük iddiaları ortalığı karıştırdı.

Fashion for Relief’de toplanan paranın gerektiği kadarının fona aktarılmadığı, bunun yerine paranın Campbell'ın lüks otel konaklamalarına, spa uygulamalarına, güvenliğine ve diğer yardım kuruluşu mütevellilerinden birine yapılan yetkisiz ödemelere harcandığı tespit edildi.

Fashion for Relief'in Nisan 2016 ile Temmuz 2022 arasındaki harcamalarını inceleyen komisyon üyeleri, toplanan fonların yalnızca yüzde 8,5'inin hayır kurumlarına bağış olarak harcandığını saptadı.

Dünyaca ünlü yıldızın bahsi geçen bağışları Cannes'da lüks bir otelde konaklamanın yanı sıra masaj hizmeti, oda servisi ve hatta sigara için kullandığı belirtildi. 

54 yaşındaki Campbell, bu nedenle İngiltere Hayır Kurumu Komisyonu tarafından beş yıllığına yöneticilikten men edildi. İngiltere ve Galler’deki hayır kurumlarını kayıt altına alan ve düzenleyen komisyon, Campbell'in kurduğu vakfın, mali faaliyetlerine ilişkin üç yıllık bir soruşturmada çok sayıda suiistimal tespit edildiğini belirtti ve kurumu hayır kurumları sicilinden de çıkardı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO:

Ahu Tuğba son yolculuğuna uğurlandı! Kızı Anjelik'ten cenazede ibretlik açıklamalar

Mehmet Aslantuğ ve Levent Özdilek'in gergin selamlaşması gözlerden kaçmadı

İLİŞKİLİ HABER

Mehmet Aslantuğ ve Levent Özdilek'in gergin selamlaşması gözlerden kaçmadı
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0