Gazeteci Güneri Cıvaoğlu son yolculuğuna uğurlandı

Bir süredir yoğun bakımda tedavi gören ünlü gazeteci Güneri Cıvaoğlu hayatını kaybetti. Milliyet gazetesi binası önünde veda töreni düzenlenen Cıvaoğlu'nun naaşı, kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Türk basınının önemli isimlerinden biri olan Güneri Cıvaoğlu 85 yaşında hayatını kaybetti. Ünlü gazeteci için ilk veda töreni bugün saat 11.00'da Demirören Medya Center’da, Milliyet gazetesi binası önünde düzenlendi.

Güneri Cıvaoğlu veda töreni

Güneri Cıvaoğlu veda töreni

Veda törenine Güneri Cıvaoğlu’nun eşi Canan Cıvaoğlu, yeğenleri Ayşegül Mola, Kemal ve Kerem Ulubay, tarihçi yazar Prof. Dr, İlber Ortaylı, gazeteci siyasetçi Altan Öymen, Çekya Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, hukukçu Murat Aksu, Demirören Medya Dijital Grup Başkanı Gülgün Bostancı Yavuz, Demirören Haber Ajansı Genel Müdürü Cemal Coşkun, Gazeteci Sedat Ergin, Süleyman Demir, Elif Karacaoğlu, Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, ailesi, sevenleri ve meslektaşları katıldı.

Törene ayrıca Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Meltem Demirören ve ailesi, Yıldırım Demirören ve ailesi, Cumhuriyet Halk Partisi Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Koç ailesi, Şeffaf Oda ekibi, Baykara ailesi, Tibet ailesi, Türk Eğitim Vakfı ve Demirören Medya Milliyet ailesi de çelenk gönderdi.

CENAZESİ TOPRAĞA VERİLDİ

Güneri Cıvaoğlu’nun cenazesi, veda töreninin ardından Teşvikiye Camii’ne görütüldü. Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazından sonra Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Güneri Cıvaoğlu cenazesi

Güneri Cıvaoğlu cenazesi

GÜNERİ CIVAOĞLU KİMDİR?

30 Temmuz 1939'da Ankara'da doğan Güneri Cıvaoğlu, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. Henüz öğrenciyken gazetecilik mesleğine adım atan Cıvaoğlu, Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu'nun kuruluş sürecinde sabah haberlerini hazırlayan ekipte yer aldı. Strasbourg Üniversitesi'nde de bir süre ekonomi okudu.

1986-1996 yılları arası Sabah gazetesinde köşe yazarlığı, Show TV'de yöneticilik yaptı. 1996'dan beri Milliyet gazetesinin başyazarıdır. Kanal D'de ana haber bülteninin sunuculuğunu yaptı. Aynı kanalda Durum başlıklı televizyon programını sundu. Kanal D'de başladığı Şeffaf Oda programı ile başka kanallarda da devam etti.

İstanbul Barosu'nda kayıtlı bir avukat olan Cıvaoğlu, bir süre İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde gazetecilik hakkında ders verdi.

Güneri Cıvaoğlu

Güneri Cıvaoğlu

ÇALIŞTIĞI GAZETELER

1975-1982: Tercüman
1982-1986: Güneş
1986-1996: Sabah
1996-: Milliyet

ÇALIŞTIĞI KANALLAR

1991-1993: Show TV
1993-1996: ATV
1996-2012: Kanal D
2012-2013: FOX TV
2013-2016: TV8
2016-: CNN Türk

Dilan Polat ve Engin Polat'dan vergi suçu ifadesi: "Devlete borcumuz varsa ödemek isteriz"

İLİŞKİLİ HABER

Dilan Polat ve Engin Polat'dan vergi suçu ifadesi: "Devlete borcumuz varsa ödemek isteriz"
Arzu Sabancı torunu Arzu Alara'yı paylaştı! İkilinin pozlarına yorum yağdı

İLİŞKİLİ HABER

Arzu Sabancı torunu Arzu Alara'yı paylaştı! İkilinin pozlarına yorum yağdı

ETİKETLER

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

osman58 2 gün önce

Allah Ameline göre rahmet etsin. Yüce Mevlam yaptığı hiçbir şeyi karşılıksız bırakmasın. Dünya da olduğu gibi ahirette de sevdikleriyle beraber olsun.