Dilan Polat ve Engin Polat'dan vergi suçu ifadesi: "Devlete borcumuz varsa ödemek isteriz"

Dilan ve Engin Polat, kara para aklama, yasadışı bahis ve örgüt kurma suçlarından yargılandıkları davada geçtiğimiz aylarda tahliye edilmişlerdi. Yaşanan durumu kamuoyunu yakından ilgilendirirken Polat ailesinin vergi suçu" soruşturmasında verdiği ifadeler ortaya çıktı.

Dilan Polat ve eşi Engin Polat hakkında yürütülen "vergi kanuna muhalefet" soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. İstanbul Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki 28 sanığın yargılamaları sürerken, Dilan ve Engin Polat’ın dün "vergi suçu" soruşturmasında verdiği ifade ortaya çıktı. İkili, mali durumları ve suçlamalarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Dilan Polat ve Engin Polat davasında yeni bir gelişme yaşandı

Dilan Polat ve Engin Polat davasında yeni bir gelişme yaşandı

"BİR KAÇ FATURA GÖZDEN KAÇTI"

Dilan Polat verdiği ifadede kendine dair kredi kartının dahi bulunmadığını belirtirken, Engin Polat aylık cirolarının 10 milyon lirayı bulduğunu iddia ederek "Bir kaç tane fatura gözden kaçarak kesilmediyse bu kasten değil sehven veya yanlışlıkla yapılmış olabilir" ifadesinde bulundu.

Dilan Polat

Dilan Polat

"DEVLETE BORCUMUZ VARSA ÖDEMEK İSTERİZ"

Sabah gazetesinden Seda Nur Günaydın imzalı habere göre, Dilan Polat soruşturma kapsamında savcılığa verdiği ifadesinde "Limited şirket ve anonim şirket ne demek bilmiyorum. Vergi borcumuz olduğu zaman nereye ödüyoruz bilmiyorum. Ben internet bankacılığı kullanmayı bilmiyorum. Paraya ihtiyacım olduğu zaman Engin bana genelde nakit veya Engin'in kredi kartı ile ödenirdi. Daha doğrusu çok tehdit aldığımız için yanımızda korumalar olurdu. Ödemeleri de onlar yapardı. Benim şahsım adına kredi kartım yoktur. Devlete bir borcumuz varsa ödemek isteriz" şeklinde konuştu.

Dilan Polat ve eşi Engin Polat

Dilan Polat ve eşi Engin Polat

"KASTEN DEĞİL SEVHEN"

Engin Polat ise soruşturmada yapılan incelemelerin sağlıklı yapılmadığını ileri sürerek "Ceza evinden çıkalı 25 gün oldu. Bu raporları inceleyip detaylı olarak yazılı savunma sunacağız. Bizim ticaretimiz gerçekti. Birkaç tane fatura gözden kaçarak kesilmediyse bu kasten değil sehven veya yanlışlıkla yapılmış olabilir. Şirketi biz fiili olarak yaklaşık 1 buçuk yıl işlettik. 2023 yılının ekim ayında ceza evine girdiğim süreye kadar kampanya dönemlerimize göre aylık 5 ila 10 milyon lira arasında ciromuz vardı. Ciroya göre de giderimiz artıyordu. Biz bu şirkette kullandığımız ürünlerin bazılarını fason firmalardan alıyorduk. Yine de faturalarımızı kesiyorduk. Faturasız hiçbir işlem yapmadık. Kayıt dışı bir işlem yapmamız mümkün değil" şeklinde ifade verdi.

Gazeteci Güneri Cıvaoğlu son yolculuğuna uğurlandı

İLİŞKİLİ HABER

Gazeteci Güneri Cıvaoğlu son yolculuğuna uğurlandı
Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0