Eski Başbakan Boris Johnson'dan şok eden iddia: Kraliçe Elizabeth öleceğini biliyordu!

3 yıl boyunca İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'e başbakanlık yapan Boris Johnson, kraliyet protokolünü ihlal etti ve yakında yayınlanacak olan anı kitabında Kraliçe II. Elizabeth'in ölümünden önce kemik kanserine yakalandığını iddia etti.

İngiltere eski Başbakanı Boris Johnson, "Unleashed" ismini verdiği anı kitabını yayınlamak için gün sayıyor. Önümüzdeki ay okuyucularla buluşacak olan kitapta yer alan İngiliz Kraliyet Ailesi'ne ait bir detay ise ilgi odağı haline geldi.

Tam 70 yıl boyunca İngiltere tahtının tek sahibi olan ve 2022 yılında yaşamını yitiren Kraliçe II. Elizabeth hakkında konuşan Boris, ilginç ifadeler kullandı. Kraliçe'nin sağlığı saltanatı boyunca çok sıkı korunan bir sırdı ve başbakan ile hükümdar arasındaki görüşmelerle ilgili bilgiler gizli tutuluyordu. Johnson, Elizabeth'in ölümünden sadece iki gün önce istifa etmişti ve o zamandan bu yana Kraliçe'nin tam olarak nasıl öldüğü konusunda şiddetli spekülasyonlar yaşandı.

Bundan dolayı bugüne dek sessiz kalan Boris, Kraliçe'nin bir tür kemik kanseri olduğunu bir yıl veya daha uzun süredir bildiğini itiraf etti. Bu, üst düzey bir İngiliz yetkilinin Elizabeth'in ölüm belgesinde resmi olarak "yaşlılık" olarak listelenen olası ölüm nedeni hakkındaki ilk açıklaması oldu. 

"İĞNELER NEDENİYLE ELLERİ VE BİLEKLERİ MORARMIŞTI"

Elizabeth ile son görüşmesini hatırlayarak, "Solgun ve daha kambur görünüyordu ve elleri ile bileklerinde muhtemelen iğneler nedeniyle koyu morluklar vardı" ifadelerini kullandı. 

Kraliçe'nin hastalığına rağmen ruh halinin iyi olduğunu da dile getiren Boris, sohbetleri sırasında Elizabeth'in zaman zaman o büyük beyaz gülümsemesinin ani ruh halini değiştiren güzelliğiyle parladığını söyledi.

Öte yandan kitapta, Kraliçe'nin o yaz boyunca öleceğini bildiğini ama Johnson'dan halefi Liz Truss'a iktidar devrini görmek için son görevini yapmaya kararlı olduğunu yazdı.

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0