Pink Floyd'dan rekor fiyata satış! Müzik haklarını devretti

Dünyaca ünlü rock müzik grubu Pink Floyd, müzik haklarını rekor bir fiyatla Sony Music'e sattı.

Pink Floyd, uzun yıllardır süren tartışma ve çekişmelerden sonra anlaşmayı yaptı. Uzun süredir grup üyeleri arasında bir uzlaşma sağlanamıyordu. Özellikle Roger Waters ve David Gilmour arasındaki çekişme ve sert sözler uzlaşmayı geciktiriyordu. Ancak sonunda süreç tamamlandı. Milyonlarca dolar değerindeki müzik kataloğu Sony Music'e satıldı.

REKOR FİYATA SATIŞ

Variety'nin haberine göre, grup üyeleri ve Sony'nin temsilcileri anlaşma ile ilgili yorum taleplerine yanıt vermedi. Satışın resmen gerçekleştiğini ilk duyuran Financial Times oldu. Anlaşma, yalnızca grubun kayıtlı şarkılarının haklarını içeriyor. İngiliz müzik grubu şarkılarını ve isim hakkını yaklaşık 400 milyon dolara sattı.

Pink Floyd müzik haklarını rekor fiyata sattı

Pink Floyd müzik haklarını rekor fiyata sattı

Kataloğun 2022 yılında 500 bin dolara satılması planlanıyordu ve şirketle anlaşma yapılmak üzereydi. Ancak grup üyeleri arasındaki anlaşmazlık sözleşmeyi geciktirdi.

51 yaşındaki Eminem dede oluyor! Torun müjdesini böyle duyurdu

İLİŞKİLİ HABER

51 yaşındaki Eminem dede oluyor! Torun müjdesini böyle duyurdu

ETİKETLER

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0