Kral Charles yıllar sonra açıkladı: Kraliçe Elizabeth'in son isteği neydi?

İngiltere Kralı III. Charles, annesi Kraliçe II. Elizabeth'in son günlerine dair bilinmeyen bazı detayları yıllar sonra açıkladı. Kraliçe'nin ölmeden önce son istediğini dile getiren Charles'ın açıklamaları herkesi şaşırttı.

Tam 70 yıl boyunca İngiltere tahtının tek sahibi olan Kraliçe II. Elizabeth, 8 Eylül 2022'de hayata gözlerini yumdu. 96 yaşındaki Kraliçe'nin ölüm haberi dünyanın dört bir yanında geniş yankı uyandırırken cenazesi 14 Eylül'de Westminster'a taşındı ve dört gün boyunca halkın ziyaretine açıldı.

Elizabeth'in vefatıyla beraber tam 64 yıl boyunca kral olmak için bekleyen oğlu Kral III. Charles, tahtın yeni sahibi oldu. Annesinin yokluğuna alışmakta zorlanan ve bir yandan da kanser hastalığıyla mücadele eden Charles, geçtiğimiz günlerde ilginç açıklamalarda bulundu.

"SON GÜNLERİNİ EN SEVDİĞİ YERDE GEÇİRMEK İSTEDİ"

 30 Eylül'de İskoç Parlamentosu'nda yaptığı bir konuşmada, Kraliçe Elizabeth'in son günlerinden bahseden Charles, Kraliçe'nin Balmoral Kalesi'nde kalma konusundaki ısrarcılığını şöyle açıkladı:

"Ailemin ve benim kalbimde İskoçya'nın her zaman özel bir yeri olmuştur. Rahmetli annem de özellikle Balmoral'da geçirdiği zamanı çok değerli bulurdu ve son günlerini en sevdiği yerde geçirmeyi seçti." dedi.

Bu kare Balmoral Kalesinin bahçesinde çekilmişti

Bu kare Balmoral Kalesinin bahçesinde çekilmişti

KIZI DA KRALİÇE İÇİN EN DOĞRU KARARI VERMEK İSTEMİŞTİ

Kraliçe'nin kızı Prenses Anne ise, 2023'te yayımlanan "Elizabeth: The Unseen Queen" adlı BBC belgeselinde, Kraliçe'nin son günlerini nerede geçireceği konusunda karar vermesinin önemli olduğunu dile getirmişti. Prenses, "Onu bu karar verme sürecinin bir parçası olmaması gerektiğine ikna etmeye çalıştık. Umarım sonunda bunun doğru olduğunu hissetmiştir, çünkü biz öyle düşünüyorduk" diyerek sözlerini sürdürdü.

Zemini en çürük ilçeler açıklandı! İstanbul'da deprem için en riskli ilçeler hangileri?

İLİŞKİLİ HABER

Zemini en çürük ilçeler açıklandı! İstanbul'da deprem için en riskli ilçeler hangileri?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0