Azra Akın’dan gelen eleştirilere yanıt! "Her zaman destekleyeceğimi belirtmek isterim"

Eski Türkiye ve Dünya Güzeli Azra Akın, Normal Doğum Eylem Planı Tanıtım Toplantısı'na ilişkin kendisine yönelik gündeme gelen bazı eleştiriler için değerlendirmede bulundu.

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Normal Doğum Eylem Planı Tanıtım Toplantısı'na katılan Eski Türkiye ve Dünya Güzeli, oyuncu Azra Akın, kampanyaya destek verdiğini dile getirmesi üzerine sosyal medyadan adeta eleştiri yağmuruna tutulmuştu. Gelen tepkiler üzerine Instagram hesabından açıklamada bulunan ünlü oyuncu, siyasi bir figür olmadığını belirterek Türkiye'de oranı tüm gelişmiş ülkelerin yaklaşık iki katına çıkan sezaryen doğum konusunda ülke yetkililerinin ters giden bazı uygulamalara karşı tedbir alması, toplumu uyarması ve bilinçlendirmesi gibi önemli çalışmalarını her zaman destekleyeceğini bildirdi.

"HER ZAMAN DESTEKLEYECEĞİM"

Açıklamaları esnasında Türk kadınlarını ilgilendiren sağlıkla ilgili çok önemli bir konuda kendi düşünceleri ve deneyimleriyle örtüşen bir kampanyaya katkı sağlayarak, yararlı olmak üzere bir etkinliğe katıldığını ifade eden ünlü oyuncu Azra Akın, etkinliğe davet ettikleri için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a teşekkür ederek şunları kaydetti:

"Bugün üzülerek görmekteyim ki ülkenin kutuplaşmasından en çok yakınan kesimler, aynı konuda bayrağı en önde taşımakta, konuları derinine düşünme ve değerlendirme fırsatını ellerinin tersiyle itmektedirler. Tamamen kadını ilgilendiren ve kadın vücudunun mucizelerinden biri olan kutsal doğum işlevinde, öncelikle ve elbette kimin nasıl ve ne şekilde doğuracağı kadının kararı olmalıdır. Ancak bu kararı alırken de bebek ve anne sağlığını ikinci plana atan yanlış öğreti ve korkuların esiri olmamalılardır. Yanlış anlaşılmamak adına, tıbbi olarak gerekli durumlarda sezaryen iyi ki var. Bebeğimizi ve bizi kurtarıyor.

Aynı zamanda, bugün ülkemizde ne yazık ki oranı tüm gelişmiş ülkelerin yaklaşık iki katına çıkmış sezaryen doğum hakkında, ülkem yetkililerinin ters giden bazı uygulamalara karşı tedbir alması, toplumu bu konuda uyarması ve bilinçlendirmesi gibi önemli çalışmaları her zaman destekleyeceğimi belirtmek isterim."

Azra Akın'ın paylaşımları kısa süre içerisinde hızla yayılarak sosyal medyada gündem oldu.

ETİKETLER

Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0