Discord uygulamasında kız çocuklarına şantaj! Tehdit edip cinsel istismarda bulundular!

Gençler arasında aktif bir şekilde kullanılan görüntülü ve yazılı mesajlaşma uygulaması Discord’ta küçük kız çocuklarına cinsel istismar ve şantaj yapıldığı ortaya çıktı. Uygulama içinde oluşturulan gruplardan 12-14 yaş arasındaki kız çocuklarını tehdit ederek istediklerini yaptıran kişilere ait konuşmalar yayınlandı. Binlerce sosyal medya kullanıcısı ise Discord uygulamasının kapatılması için çağrıda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’un Fatih ilçesinde 19 yaşındaki Semih Çelik isimli bir şahıs, 19 yaşındaki Ayşenur Halil’i Eyüpsultan’da öldürmüş, İkbal Uzuner’i ise Fatih Edirnekapı Surları’nda vahşice katlettikten sonra intihar etmişti.

DİSCORD UYGULAMASINDA SKANDAL

Yaşanan acı olaydan sonra sosyal medyada skandal bir olay daha ortaya çıktı. Discord isimli görüntülü ve yazılı mesajlaşma uygulamasında Semih Çelik’in cani eylemine destek veren bir grubun küçük yaştaki kızlara cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıktı.

KIZ ÇOCUKLARINA  CİNSEL İSTİSMARDA BULUNDULAR

Discord uygulamasında ‘901’ adını verdikleri gruplarda küçük yaştaki kız çocuklarının aileleri ve adres bilgilerini ele geçirerek tehdit ve şantaj ile cinsel içerikli fotoğraflar istedikleri, sonrasında ise paralarını gasp ederek sosyal medyada ifşa edildikleri öğrenildi.

KIZ ÇOCUKLARINDAN AKIL ALMAZ İSTEK

X platformunda, genç kızları ailelerine söylemekle tehdit ederek, soyunmak zorunda bıraktıkları yapmadıkları takdirde ise ailelerini aramakla tehdit ettikleri bilgisi paylaşıldı.

Bir kız çocuğunun cinsel organına kolonya dökerek zorla çakmakla yaktırmaya çalıştıklarını, yapmadığı takdire ise tehditte bulundukları görüntüler aktarıldı.

Ayrıca bazı Discord gruplarında yolda yürüyen genç kızların fotoğraflarının çekilerek paylaşıldığı görüntüler de büyük yankı uyandırdı.

'DİSCORD KAPATILSIN' ÇAĞRISI YAPILDI

Discord platformu üzerinden yaşanan suçlar hakkında ise İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’na birçok şikayet iletilirken, kullanıcılar Discord platformunun kapatılması için ise Cimer’e şikayetler iletildi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

sosyal medya üzerinden yayınlanan şantaj yapıldığı için yüzünü kesmek zorunda kaldığını iddia eden genç kızın videosunun kurgu olduğu ortaya çıkmış, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise konuya ilişkin açıklama yaparak, "Siber Daire Başkanlığımız bir kız çocuğunun sosyal medyadaki “Bir Program” üzerinden tehdit edildiğine dair paylaşılan videodaki görüntüleri incelemiştir. Yapılan incelemede videonun kurgu olduğu belirlenmiştir. İzmir Emniyet Müdürlüğü ekiplerimiz, E.N.B. adlı çocuğu adresinde muhafaza altına alınmıştır. İfade işlemleri psikolog eşliğinde Cumhuriyet Savcısı tarafından gerçekleştirilecektir.'' dedi.

Bakan Yerlikaya, "Siber Daire Başkanlığımız bir kız çocuğunun sosyal medyadaki “Bir Program” üzerinden tehdit edildiğine dair paylaşılan videodaki görüntüleri incelemiştir. Yapılan incelemede videonun kurgu olduğu belirlenmiştir. İzmir Emniyet Müdürlüğü ekiplerimiz, E.N.B. adlı çocuğu adresinde muhafaza altına alınmıştır. İfade işlemleri psikolog eşliğinde Cumhuriyet Savcısı tarafından gerçekleştirilecektir.

Siber Daire Başkanlığımız bir kız çocuğunun sosyal medyadaki “Bir Program” üzerinden tehdit edildiğine dair paylaşılan videodaki görüntüleri incelemiştir. Yapılan incelemede videonun kurgu olduğu belirlenmiştir. İzmir Emniyet Müdürlüğü ekiplerimiz, E.N.B. adlı çocuğu adresinde muhafaza altına alınmıştır. İfade işlemleri psikolog eşliğinde Cumhuriyet Savcısı tarafından gerçekleştirilecektir.'' ifade etti.

Modern sanatta Satanizm simgeleri: Sergi ve konserlerdeki şeytani simgeler yeniden gündem oldu!

İLİŞKİLİ HABER

Modern sanatta Satanizm simgeleri: Sergi ve konserlerdeki şeytani simgeler yeniden gündem oldu!

ETİKETLER

Kübra Beyazoğlu Yasemin.com -
Yasemin - Kübra Beyazoğlu

Editör Hakkında

BİR YORUM YAPIN 0