5 yaşındaki Zayn Sofuoğlu 4 tekerdeki ilk şampiyonluğunu kazandı!

Borusan Otomotiv Motorsport (BOM) Karting Takımı için yarışan 5 yaşındaki Zayn Sofuoğlu, 5. ayak yarışlarını 2. sırada tamamlayarak genel klasmanda birinci oldu. Zayn'in bir sonraki hedefinin İngiltere'de şampiyonluk olduğu öğrenildi.

Kocaeli'nin Körfez ilçesi TOSFED yarış pistinde düzenlenen MOTUL 2024 Türkiye Karting Şampiyonası'nın 5. ayak yarışları başarıyla tamamlandı.

5 kez Dünya Supersport Şampiyonu olan Kenan Sofuoğlu'nun minik oğlu Zayn Sofuoğlu, yarışlara damga vuran isim oldu. Borusan Otomotiv Motorsport (BOM) Karting Takımı adına katılan 5 yaşındaki Zayn, sezonun son yarışını yaşadığı talihsiz kaza neticesinde yarışı ikinci sırada tamamladı.

Enes Hakkı Yeten yarışı birincilikle tamamlarken Zayn, elde ettiği dereceyle genel klasman birincisi oldu. Zayn Sofuoğlu, böylece "4 tekerdeki" ilk şampiyonluğuna ulaştı. Hedefini belirten minik Zayn, İngiltere'de düzenlenecek yarışlarda şampiyonluk kazanmak olduğunu ifade etti.

"ÇOK ÇALIŞIYORUZ VE EMEK VERİYORUZ"

TOSFED Micro Destek Kupası'nı kazanan Zayn'ın babası TMF Milli Takımlar Kaptanı Kenan Sofuoğlu ise şöyle konuştu:

"Son yarışta bir kaza yaşadık ve en son sıraya kadar geriledi ama pes etmedi oradan gelerek 2'nciliği aldı. Zaten son yarışta ilk dörde girmesi yeterli oluyordu, genel klasman birinciliğini ilan ediyordu. Bugün ilk kez dört tekerde genel klasman birinciliğine ulaştı. Geçen hafta Türkiye Motosiklet Şampiyonası'nda şampiyon olmuştu, bugün kartingte oldu. Çok çalışıyoruz ve emek veriyoruz. Bu şekilde de karşılığını almak bizi mutlu ediyor. Türkiye şampiyonlarına böyle ilgi yoktu ve Zayn ile beraber artık insanları, motor sporlarını izlemeye gelmesine vesile oluyoruz. Bu bizi çok mutlu ediyor. Allah nasip ederse Borusan Otomotiv Motorsport takımıyla da önümüzdeki yıl için planlarımızı yaptık, Zayn'ı İngiltere'de yarıştırmaya başlayacağız. İnşallah, güzel bir alt yapıyla Formula 1'e hazırlamak istiyoruz. 12. ay itibariyle antrenmanlara başlıyoruz, İnşallah oradan da şampiyonluklarla geleceğiz. Borusan Otomotiv Motorsport takım yöneticilerine ve teknik ekibine de her zaman yanımızda oldukları için çok teşekkür ediyorum"

"HEP BİRLİKTE BİR TARİHE TANIKLIK EDİYORUZ"

Borusan Otomotiv Motorsport Takım Koordinatörü Muratcan Eğilmez, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "2024 Türkiye Karting Şampiyonası aslında 7 ayak ve 21 yarıştan oluşuyor. Ama Zayn'ın katıldığı kategori TOSFED'in desteklediği Micro Destek Kategorisi olarak geçiyor. 5 ayaktan oluşuyor, bugün sonuna geldik. Zayn ilk başladığında burası onun için yeni bir pistti, öncesinde hep kendi pistlerinde çalışmıştı bu zamana kadar. BOM karting olarak birlikte inanılmaz bir zaman harcadık ve o da çok yetenekli kendisini çok geliştirdi. Çalışmalarımızın karşılığını bugün aldık ve sezonun birincisi oldu. TOSFED Micro Destek Kategori birincisi oldu. Ekip olarak çok mutluyuz. Zayn'ın yeteneğinin farkındayız. Önümüzdeki senelerde çok iyi yerlerde göreceğiz. Bence hep birlikte bir tarihe tanıklık ediyoruz" diye konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO:

Kültür Yolu Festivali'nde sahne alan Murat Boz saldırıya uğradı! Şarkı söylediği esnada...

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 3

Gereksiz Ulvi 1 hafta önce

Allah kısmet ederse dünya şampiyonasında güzel dereceler yapacak.

misafir 1 hafta önce

bırakın yarışmayı. çocuk çocukluğunu yaşasın. akranları parklarda oynarken çocuğa yapılan eziyettir.

isra 1 hafta önce

Maşallah Başarıların daim olsun,öyle babanın böyle oğlu olur tebrikler...