Elon Musk, Trump yanlısı seçim grubuna ayda 45 milyon dolar vereceği iddiası gündemde!

ABD'deki başkanlık seçimleri gündemdeki yerini korurken, iş insanı Elon Musk'ın Trump'ın kampanyasına yaptığı bağış miktarıyla ilgili tartışmalar, sosyal medya platformlarında yoğun bir şekilde etkileşim almaya devam ediyor. Elon Musk'ın, seçimleri Trump'ın kazanması için kurduğu komite harcadığı miktar ise gündem oldu.

ABD'de 5 Kasım 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan başkanlık seçimleri, yaşanan son olaylarla birlikten daha da belirsiz bir hal aldı. Pensilvanya'daki bir mitingde Donald Trump'a düzenlenen suikast girişimi, toplumsal ve siyasi kaygılara neden olurken mevcut ABD Başkanı ve Demokrat Parti'nin adayı Joe Biden, seçimlerden çekilme kararı aldığını açıklaması tartışmaların merkezine oturdu. 

 

Zaman geçmeden Elon Mask'ın  Trump'ın kampanyasına gerçekleştirdiği bağış, kamuoyunda yeni bir tartışmanın kapısını açtı. Seçim sürecinin seyrini yeniden değiştiren olayın ardından Mask'ın ödediği miktar gündeme geldi.

45 MİLYON DOLAR VERDİ

ABD merkezli The Wall Street Journal gazetesi, geçtiğimiz günlerde yayınladığı bir haberde Tesla ve Space X gibi teknoloji şirketlerinin sahibi iş insanı Elon Musk'ın eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump'ın kampanyasını destekleyen America  PAC adlı yeni siyasi eylem komitesine ayda yaklaşık 45 milyon dolar vermeyi planladığını öne sürdü. Çeşitli sosyal medya hesapları üzerinden etkileşime sokulan iddia, Türkiye'de de birçok kullanıcı tarafından merak konusu oldu.

Elon Musk ve Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump

Elon Musk ve Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump

"İDDİALARI YALANLADI"

Söz konusu iddiaları yalanlayan Elon Musk, Psikolog Jordan Peterson'a verdiği röportajda kendisine yöneltilen soru üzerine "Medyada yer alan bazı haberler gerçeği yansıtmıyor, 45 milyon dolar bağış yapmıyorum." ifadelerini kullandı. Elon Musk kendi X hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımda ise  "Amerika PAC'a bazı bağışlar yapıyorum ancak çok daha düşük bir düzeyde." dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO;

Medipol'den meme kanseri farkındalık ayında "Umut Veren Hikayeler"

Elon Musk sundu: Direksiyonu ve pedalları olmayan Dünya'nın ilk otomobili!

İLİŞKİLİ HABER

Elon Musk sundu: Direksiyonu ve pedalları olmayan Dünya'nın ilk otomobili!
Uzaylı arayışında büyük tehlike: Elon Musk'ın Mars planı Dünya'yı felakete sürükleyebilir!

İLİŞKİLİ HABER

Uzaylı arayışında büyük tehlike: Elon Musk'ın Mars planı Dünya'yı felakete sürükleyebilir!
Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0