Dünyaca ünlü İngiliz şarkıcı Roger Waters İsrail dehşetini lanetledi

Filistin'e olan desteğiyle tanınan dünyaca ünlü solist Roger Walters, sosyal medya hesabından yayınladığı bir video ile İsrail'in Filistin'de uyguladığı soykırımı lanetledi. Ünlü şarkıcı, Aksa Hastane'nin önünde yanarak hayatını kaybeden gencin görüntüleri hakkında konuştu. Walters, "İsrail iğrenç soykırımcı bir devlettir" dedi ve yaşananlar karşısında üzüntü duyduğunu paylaştı.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

İsrail'in Gazze halkı üzerinde uyguladığı sınır tanımaz soykırım politikası bir yılı aşkın bir süredir devam ediyor. Adeta bomba düşmeyen yerin kalmadığı bölgeden her gün başka bir felaket haberi geliyor. Son günlerde Aksa Hastanesi önünde cayır cayır yanarak can veren Filistinli bir gencin görüntüleri sosyal medyada yer almıştı. O görüntülere ilişkin konuşan Roger Walters, İsrail'i lanetleyen bir video yayınladı.

"İĞRENÇ SOYKIRIMCI BİR DEVLETTİR"

Roger Walters, yayınladığı videoda "İsrail her şeyin ötesinde iğrenç, soykırımcı bir devlettir. Filistin’den başlayarak tüm erkek ve kız kardeşlerimin hepsinin tüm dünyada eşit insan haklarına sahip olduğu, etnik kökenlerine, dinlerine ve milliyetlerine saygı duyulan bir gelecek hayal ediyorum. Çok üzgünüm." ifadelerine yer verdi.

ETİKETLER

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0