Beklenen açıklama geldi! Şevval Sam için belediyenin ödeyeceği meblağ dudak uçuklattı

Tolgahan Erdoğan'ın iddiasına göre İzmir'in Konak Belediyesi Şevval Sam'a sahne alacağı etkinlik için dudak uçuklatan bir ödeme yapacak. Fahiş ödenek sosyal medyada büyük tepki toplarken, taraflardan açıklama geldi.

Konak Belediyesi, 29 Ekim kutlamaları için Şevval Sam'ın sahne almasını planlıyor. İki vatandaşın hayatına mâl olan ihmalin üzerinden birkaç ay geçtikten sonra Konak Belediyesi Şevval Sam konserine dev bir bütçe ayırdı.

Gazeteci Tolgahan Erdoğan'ın haberine göre; belediye, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Konseri kapsamında 2 saat sahne alacak olan Şevval Sam'a 5 milyon 300 bin TL ödeyecek.

Konser organizasyonunu üstlenen İstanbul merkezli Vigor Sanat, dikkat çeken detaylardan biri oldu.

Paylaşılan bilgilere göre Vigor Sanat, özellikle İstanbul ve diğer CHP’li belediyelerle sıkça çalışan bir organizasyon firması olarak öne çıkıyor.

AÇIKLAMALAR PEŞPEŞE GELDİ

Kendisine yönelik tepkilere ilişkin Şevval Sam, "Ben bugüne kadar, başta kadın, çocuk ve hayvan hakları olmak üzere, toplumsal olaylar karşısında durduğu yerden bir milim şaşmamış, rüzgâra göre omurgasını eğmemiş ve ziyadesiyle de bunun bedelini ödemiş olarak biri olarak konuşuyorum. O akşam, o mecrayı doğru bulmadığım için konuşmak istemedim" dedi.

Öte yandan bir açıklama da ünlü sanatçının çalıştığı ajanstan geldi. Vigor Sanat, yayınladığı mesajda konuya ilişkin şu ifadelere yer verdi:

"Birkaç gündür kamuoyunu meşgul eden, sanatçı Şevval Sam’ın Konak Belediyesi için gerçekleştireceği Cumhuriyet Bayramı konserine yönelik mesnetsiz ithamlar ve spekülatif değerlendirmelere ilişkin bir açıklama yapma gereği doğmuştur. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında planlanan Şevval Sam konseri ile ilgili sosyal medyada dolaşan belge standart teklif belgesidir. Bu belge bir fatura veya ödeme belgesi değildir ve söz konusu rakam total bir organizasyon bütçesini içerir. Bunun içinde ses-ışık sahne, ulaşım, konaklama, ağırlama, jeneratör, reji, sanatçı kaşesi dahil olmak üzere bütün prodüksiyon giderleri mevcuttur. Her türlü bilgi kirliliğini önlemek adına kamuoyuna duyurulur."

BELEDİYE İHMALİ İKİ VATANDAŞIN HAYATINA MÂL OLMUŞTU

Geçtiğimiz temmuz ayında İzmir’in Konak ilçesinde feci bir olay yaşanmıştı. Yoğun yağmur sırasında yoldaki su birikintisinden karşıdan karşıya geçmek isteyen Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay kaçak elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmişti.

İki genç dakikalarca yağmur altında acı çekmiş ancak elektrik akımı nedeniyle kimse yanlarına yaklaşamamıştı. Öktemay ve Deniz, kaldırıldıkları Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Alsancak Devlet Hastanesinde müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

Yaşanan bu feci olaya belediyenin ihmalinin sebep olduğu ortaya çıkmıştı. Akıma kapılan iki kişinin ölümüyle ilgili gözaltına alınıp, adliyeye çıkarılan 27 şüpheliden İZSU Kanalizasyon Daire Başkanı Barış K. ve GDZ Elektrik Ege Bölge Müdürü ve Operasyon Yetkilisi Ali S'nin de aralarında bulunduğu 14'ü, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

"Muhteşem" buluşma! Hürrem Sultan ve Sümbül Ağa yıllar sonra bir araya geldi

İLİŞKİLİ HABER

"Muhteşem" buluşma! Hürrem Sultan ve Sümbül Ağa yıllar sonra bir araya geldi

ETİKETLER

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 5

Diyarbakırlı 5 saat önce

5.300 milyon azmıymış. 311 bşn asgari ücretli maaşını 2 saat zırlasın diye buna verecekler. Milletin paralarını yiyeye doymadınız.

a.d. 1 gün önce

Kıvırın lan kıvırın çakma Atatürkçüler sizi......

hknslh 1 gün önce

ama açıklamada sadece sanatçı kaşesi yazıyor o nasıl olacak?

Vatandaş ! 1 gün önce

Bu işin SAVUNMA SANAYİNE katkı payı NE KADAR ?

Omen 1 gün önce

Açıklamaya bak , zaten bir konser ses , ışık , sahne olmadan olmaz ki. Bunlar dahil fiyatmış.Savunmaya bak