Yeşilçam'ın usta senaristi Suphi Tekniker 84 yaşında hayatını kaybetti!

Türk sinemasının ve tiyatrosunun önemli ismi senarist Suphi Tekniker 84 yaşında hayatını kaybetti. İstanbul Şehir Tiyatrosu, usta sanatçının vefatını duyurarak derin bir üzüntü içerisinde olduklarını bildirdi.

Türk sanat camiası, Suphi Tekniker'in vefatıyla büyük kayıp yaşadı. Sinema ve tiyatro dünyasında pek çok unutulmaz eserin altında imzası olan Tekniker, organ yetmezliği nedeniyle 84 yaşında yaşamını yitirdi. Ünlü ismin vefat haberini İstanbul Şehir Tiyatrosu sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.

Yeşilçam

Yeşilçam

"USTAMIZI KAYBETMENİN DERİN ÜZÜNTÜSÜNÜ YAŞIYORUZ"

İstanbul Şehit Tiyatroları, Tekniker'in sanata ve tiyatro yolculuğuna bağlılığını vurgulayarak, derin bir üzüntüyle şu paylaşımda bulundu; "Ustamız Suphi Tekniker’i kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kurucumuz Muhsin Ertuğrul’un teşvikiyle 1960 yılında, İstanbul Şehir Tiyatrosu’nda Kral Lear oyununda figüran olarak sahneye çıkan, sonrasında tiyatroda oynadığı başrollerle sahnedeki başarısını kanıtlayan, ardından sinemada Şener Şen, Kemal Sunal, İlyas Salman gibi ustaların rol aldığı filmler başta olmak üzere birçok filmin senaryo yazarlığı ve tiyatro ve sinemada oyuncu olarak sanat yolculuğunu başarıyla yürüten Tekniker, bir röportajında "Şehir Tiyatrosu sevincimdir. Dünyaya bir daha gelsem yine Şehir Tiyatroları’na gelir, aynı şekilde aynı hayatı yaşamak, tiyatrocu olmak isterim" ifadesinde bulunmuştu. Suphi Tekniker'i sonsuz yolculuğuna uğurlarken, İstanbul Şehir Tiyatrosu Ailesi olarak, ustamıza Allah’tan rahmet, ailesine, sanat camiamıza, yakınlarına ve sevenlerine baş sağlığı dileriz…"

Suphi Tekniker kimdir

Suphi Tekniker kimdir

SUPHİ TEKNiKER KİMDİR?

1957 yılında amatör olarak çıktığı tiyatro sahnesi, onu Yeşilçam'ın en ünlü oyuncu ve senaristlerinden biri yaptı. 1960 yılında ilk oyunculuk deneyimini yaşayan Tekniker, 1957 yılında ise günümüze kadar izlenmeye devam eden 'Hanzo' filmini kaleme aldı ve senaristlik kariyerine başladı.

Binlerce vatandaş bu haberi bekliyordu! Kamu personeli alımı müjdesi: İşte başvuru şartları

İLİŞKİLİ HABER

Binlerce vatandaş bu haberi bekliyordu! Kamu personeli alımı müjdesi: İşte başvuru şartları
Gülse Birsel'den Vural Çelik'e veda notuna tepki yağdı! Rol arkadaşı Şenay Gürler isyan etti!

İLİŞKİLİ HABER

Gülse Birsel'den Vural Çelik'e veda notuna tepki yağdı! Rol arkadaşı Şenay Gürler isyan etti!
Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0