Allah (cc) Müslümanlara beş vakit namazı farz kılmıştır. Her namazı da bir vakte sabit kılmıştır. Her gün beş vakit kılınan namazın vakitleri Kuran-ı Kerim ayetleriyle ve Peygamber'imizin (SAV) sünnetleriyle belirlenmiştir. 5 vakte bölünen günün habercileri, her gün okunan ezanlar oluyor.
İslam'ın beş şartından biri olan namazın kabul olması için bütün farzlarına oldukça fazlasıyla dikkat edilmelidir. Namazın toplamda 12 farzı vardır. Namazın içindeki ve dışındakiler olarak ayrılırlar. Namazın dışındaki farzlarından biri de namazı vaktinde eda etmektir. Günü beşe bölen namaz vakitleri ezanlarla bildirilir. Ezan okunurken namaza başlanır mı? Ezan okunurken namaz kılınır mı? Ezan bitmeden namaza başlanır mı? Bütün bu soruların cevaplarını haberimizde bulabilirsiniz.
NAMAZ VAKİTLERİ İÇİN OKUNAN EZAN NE İLE BELLİ OLUR?
Namazı vaktinde kılmak namazın dışındaki farzlarından bir tanesidir. Günlük namazlar beş vakte bölünmüştür. Bunlar sabah namazı, öğle namazı, ikindi namazı, akşam namazı ve yatsı namazıdır. Ülkemizde her namazın vakti girdiği anda ezan okunmaya başlıyor.
EZAN OKUNURKEN NAMAZ KILINIR MI?
Ezanlar namaz vakitleri girdikleri anda okunmaya başlanır. Ezan okunurken namaz kılınması dinimizce yasak değildir ancak ezan okunurken ezanı dinlememek çok büyük bir fırsatı kaçırmamıza sebep olabilir. Müezzin, ‘Allahu ekber Allahu ekber’ deyince sizden kim samimiyetle, ‘Allahu ekber, Allahu ekber’ derse, sonra müezzin: ‘Eşhedu en lâ ilâhe illâllah’ deyince, ‘Eşhedu en lâ ilâhe illâllah’ derse; sonra müezzin: ‘Eşhedü enne Muhammeden Resûlüllah’ deyince, ‘Eşhedü enne Muhammeden Resûlüllah’ derse; sonra müezzin: ‘Hayye ale’s-salâh’ deyince ‘Lâ havle velâ kuvvete illâ billâh’ derse; sonra müezzin: ‘Hayye ale’l-felâh’ deyince, ‘Lâ havle velâ kuvvete illâ billâh’ derse; sonra müezzin: ‘Allahu ekber Allahu ekber’ deyince, ‘Allahu ekber Allahu ekber’ derse; sonra müezzin: ‘Lailâhe illâllah’ deyince ‘Lâilahe illâllah’ derse cennete girer.” (Müslüm, Ebu Davud) Ezanın okunmaya başlamasıyla o namazın vakti girmiş olur. Ezanı dinlemek faziletinden mahrum kalmamak için ve sonrasında tekrar etmek çok büyük müjdelerin habercisidir.
BİR YORUM YAPIN 0