Ramazan ayının gelmesiyle en çok sorulan sorular bu sene de arama motorlarında yer aldı. En çok merak edilen sorulardan biri de oruç açarken acele etmenin bir sakıncası olup olmadığı oldu. İftar vakti geldiğinde hemen yemek yemeli miyiz yoksa biraz beklemeli miyiz? Oruç açmakta acele etmenin sakıncası var mıdır? İlahiyatçı Yazar Ali Rıza Temel yanıt verdi.
Gelişiyle sevindiren, gidişiyle hüzünlendiren Ramazan ayında milyonlarca Müslüman, oruçla birlikte namaz ve diğer ibadetlerini yerine getiriyor. Müslümanların yalnızca yeme-içmeden kesilmediği aynı zamanda yalan söz ve nefsani duygularını da terk ettiği bu mübarek ayda sahurdan (imsak vaktinden önce) iftara kadar (akşam ezanına kadar) yeme-içme olmaz. Allah'ın (c.c) farz kıldığı bu ibadet, aynı zamanda kişiyi açlık sınavına tabii tutarak rahmeti ve bereketiyle kişiye katbekat sevap kazandırır. Konuya ilişkin pek çok Müslüman kimse, "Yaklaşık 17 saat aç kalıp iftar saati geldiğinde yemek yemek için acele edilmeli mi?" sorusunu merak ediyor. Yasemin.com muhabiri Müge Çakmak sordu, İlahiyatçı Yazar Ali Rıza Temel yanıtladı.
ORUÇ AÇMAKTA ACELE ETMENİN SAKINCASI VAR MIDIR?
"Oruç açmakta acele etmenin sakıncası var mıdır" sorusu merak edilenler arasında yer alırken İlahiyatçı Yazar Ali Rıza Temel, konuya şöyle açıklık getirdi:
"Acele etmek lazım. Peygamber Efendimiz buyuruyor ki; siz oruç açmakta acele edin. O da merhametinden kaynaklı."
vatandaş 1 yıl önce
İftarı acele ediniz sahuru geciktiriniz. Hz Muhammed (s.a.v)