Ramazan aylarında mukabele yapmak Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV) sünnetlerinden biridir. Efendimiz (SAV) Cebrail (a.s) ile her sene Ramazan ayında Kuran-ı Kerim'i karşılıklı okurlardı. Her sene bir hatim yaparken Peygamberimiz (SAV) ahir dünyadan göç edeceği sene iki kere hatim yapmışlardır. Asırlar öncesinden günümüze gelen mukabele adeti için bugün haberimizde 21. cüze yer verdik.
Asırlar öncesinde alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Hz. Muhammed'e (SAV) İslam'ın kitabı, Kuran-ı Kerim, inmiştir. Allah'ın (c.c) kelamı olan Kuran'ı okuyanın hanesine fazlasıyla sevap yazılır. “Kur’an’ı gereği gibi güzel okuyan kimse, vahiy getiren şerefli ve itaatkâr meleklerle beraberdir. Kur’an’ı kekeleyerek zorlukla okuyan kimseye de iki kat sevap vardır. (Buhârî) Kuran-ı Kerim'i okuyarak ve içindekilerle amel ederek geçici dünyada güzel ve doğruluktan yana olunur ve asıl olan ahirette son durağın Cennet olmasına vesile olur. Kuran'da okunan her bir harf sevap hanesine yazılırken Kitap'ın bütün sayfalarını okumak akıllıca bir davranış olur. Kuran-ı Kerim'in 401. sayfasında başlayıp 420. sayfasında son bulan ve içinde Mushaf'ın dokuzuncu secde ayetini (Secde sûresi / 15. Ayet) bulunduran 21. cüze hocamızın tilavetiyle haberimizde yer verdik. Ankebut suresinin 46. ayetiyle başlayan 21. cüz sonrasında Rum, Lokman ve Secde surelerinin hepsini, Ahzab suresinin de 31. ayetine kadar içeriyor.
Bizim âyetlerimize ancak, kendilerine bu âyetlerle öğüt verildiği zaman secdeye kapanan, kibirlenmeksizin Rablerine hamd ederek tespih edenler inanırlar. (Secde sûresi / 15. Ayet)
KURAN-I KERİM 21. CÜZ SESLİ OKUNUŞU
BİR YORUM YAPIN 0